Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocukla yaptıkları muhabbete bak!

Fenomen vakaları bitmek bilmiyor. Bu kez gündemimizde Ali Biçim, Mesut Can Tomay ve Berkcan Güven'in 14 yaşındaki Emir Berke Zincidi ile çektikleri video var. 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisinde canlandırdığı Küçük Osman karakteriyle adını duyuran Emir Berke, artık ağlayan küçük çocuk değil elbette. 14 yaşına girdi ve fenomen abileriyle birlikte cinsel içerikli şakaların olduğu videolarda yer aldı. Emir Berke'ye sorulan sorular ve yaratılan mizansenler burada yazamayacağımız kadar müstehcen ama Emir ve üç fenomen videoları çekerken epeyce eğlenmişe benziyorlar. Söz konusu videolara çok tepki gelince Berkcan Güven videoları silmek zorunda kaldı.Berkcan sonra "Çektiğimiz videoları bu kadar ciddiye almayın abi, vallahi biz eğlenip stres atıyoruz", "Abi ne yapmışız bu ülkede bana gelene kadar neler izlediniz yıllarca" diye kendini savundu. Berkcan'a destek verenler de oldu.

İSTİSMARA GİREBİLİR!
Elbette gençler eğlenecek, kimseye zararı dokunmadığı sürece istedikleri videoları da çekmekte özgürler. Ancak o videolarda asıl zararı gören Emir Berke, çünkü o henüz 14 yaşında. Birçok çocuk da o cinsel içerikli videoları Emir Berke var diye izledi. Videoda yapılanlar çocuk istismarına girebilir! Tabii en doğru kararı uzmanlar verecektir! Aslında yasalar hakkıyla uygulansa, YouTuber ya da fenomen olmak mesuliyetli bir iş! Çekilen videonun hangi kitle tarafından izleneceğini ve içeriğin o kitle için zararlı olup olmayacağını önceden hesaplamalısınız. Ama bizde önüne gelen fenomen olduğu için gençler çektikleri videonun zararlı olduğundan bile habersizler! Söz konusu videolarda Emir Berke'nin maruz kaldığı ortam, yapılan bel altı sohbet ve bazı cinsel içerikli hareketler çocuk istismarına girebilir! Yasalarda 15 yaş altı ve 15 ile 18 yaş arası çocuklara yönelik hangi hareketlerin cinsel istismara girdiği açıkça belirtiliyor. Bu istismarın sosyal medya aracılığı paylaşılması da ayrıca suç! Elbette Emir Berke de bu videolarda yer alarak kendi imajına büyük zarar verdi.

***

Meriç İzgi'nin maymunu
Meriç İzgi'yi tanımıyorum, onu ilk sosyal medyada çok tartışılan videoda gördüm. Meriç'in maymunu 'Koko'yu ise belgesellerden hatırlıyorum.
Meriç İzgi Tiktok, Instagram ve YouTube'ta takipçi kitlesi olan bir sosyal medya fenomeniymiş.
Zaten memleketin yarısı fenomen, yarısı da yaşam koçu ya da pilates hocası! Meriç zavallı Koko'yu takipçi kazanacağım diye mevsimlik işçi gibi çalıştırmış. Çektiği videolar da 'Maymunum ile kızların numarasını aldım', 'Kızların numarasını almak' gibi ergenlere yönelik, IQ'su düşük işler.
Bir vatandaş Meriç hakkında CİMER'e şikayette bulunmuş. Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları da maymunu Meriç'in evinden almışlar. Evet, Koko'nun Meriç'in elinden alınış tarzı kaba, Meriç olaya çok üzüldü.
Bazıları hayvanlara eziyet eden o kadar insan varken, maymun besleyen bir gence yapılanın haksızlık olduğunu söyledi.
Aslında Koko ve arkadaşları hayvan kaçakçıları tarafından doğal egzotik ortamından kaçırılıp satılıyorlar. Bu zavallı hayvanların çoğu yolda ölüyor, sağ kurtulanlar ise kendileri için çok paralar veren bencil insanların tutsağı olarak evlerde yaşıyorlar. Meriç'in evine daha önce de hayvan kaçakçılığı ve hayvan ticareti yaptığı gerekçesiyle polis baskını düzenlenmiş ve piton yılanı bulunmuş. Maymun, piton gibi egzotik hayvanların satışı yasak. Onları evde beslemek ise işkenceden farksız!
Meriç'in maymun sevgisi bana samimi gelmedi çünkü Koko'yu para kazanmak için sirk hayvanı gibi videolarında kullanmış. Sırf dikkat çekmek ya da kendi keyfi için egzotik hayvanlara bakanlar hayvan sever değildir. Bilinçli bir hayvan sever, Meriç'i desteklemez!
Hatta Meriç'i destekleyen bence hayvan düşmanıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA