Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Koronavirüs, Türk Annelerinden mi korkuyor?

Koronavirüs salgını (COVID-19) çığ gibi büyüyor, 107 ülkede görüldü. Ölüm vakalarının en çok yaşandığı ülkelerden biri olan İran ile geniş sınırımız olmasına rağmen Türkiye'de henüz virüse rastlanmadı.
Bu hem şaşırtıcı, hem de sevindirici. Avrupa'da ise bizim dışımızda sadece Karadağ ve Kosova'da virüse rastlanmadı. Aman nazar değmesin, tahtaya vuralım!

TEMİZLİK TUTKUMUZ
Virüsün Türkiye'de görülmemesinin bilimsel bir açıklaması olmalı ama daha virüse çare bulunamadı!
■ Türkiye de turizm ülkesi ama bize turist daha çok yaz aylarında geliyor. Bu durum koronavirüse karşı şansımızı artırmış olabilir.
■ Bazı Türki ülkelerde de virüse rastlanmadı, olanlarda da vaka sayısı diğer ülkelere göre çok az. Acaba genetik özelliklerimiz yüzünden mi koronavirüs bize bulaşmıyor?
■ Belki de temizlik alışkanlığımız ve Türk kadınının çamaşır suyu tutkusu bu illet virüsü bizden uzak tutuyor.

KOLONYA ALIŞKANLIĞI
■ Yoğurt, süt, sirke, turşu, kele paça çorba vs. gibi bağışıklık sistemini güçlü tutan besinleri çok tüketmemizin de faydası dokunmuş olabilir.
■ Alkol oranı yüksek kolonyayı çok kullanmamız, tuvalet adabımızın gelişmiş olması, eve ayakkabıyla girmememiz ve hijyene önem vermemiz de bizi virüse karşı koruyor olabilir.
■ Zaten ortalama bir Türk annesi her gün evin bir yerini çamaşır suyuyla silmiyorsa içi rahat etmez. Bizi koruyan da Türk annelerinin temizlik tutkusu belki de.

Neden en iyisi o?

Frikik vuruşlarında gol yüzdesi çok yüksek olan Messi'ye karşı Real Sociedad takımı üç kişilik bir baraj oluşturdu. İki futbolcu sağ ve sol direklerin köşesinde durdu, geri kalan futbolcular da baraj ve kale arasına konuşlandı.
Böylece futbolun ilahı Messi'nin bile kafası karıştı, penaltı noktasına doğru orta şut karışımı bir vuruş gerçekleştirmek zorunda kaldı. Daha önce de Messi'ye karşı baraj altına futbolcu yatıyordu ama bu son frikik dizilişi çok iyi fikir. Bundan sonra diğer takımlar da bu taktiği uygular ve frikikten gol atmak zorlaşır. Eskiden Maradona derdim ama bence gelmiş geçmiş en yetenekli futbolcu Messi.
Messi gibi yeni taktikler üretilmesine neden olan başka futbolcu var mı?


İrem ve Hatice maç yapsın

İrem Yaman, "Birçok şampiyonluğum var, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda tekvando kadınlar 57 kiloda Türkiye'yi ben temsil etmeliyim" diyor.
Türkiye Tekvando Federasyonu ise 'Yaman'ın kazandığı puanların çoğunu olimpik sıklet olmayan 62 kiloda, Hatice Kübra İlgün'ün almış olduğu puanların tamamı ise 57 kilo olimpik sıklet müsabakaları sonucu toplanmıştır. Dolayısıyla Türkiye'yi Hatice temsil edecektir' dedi. Son altı aydaki form durumuna bakıldığında yine İlgün'ün daha iyi olduğu görünüyor. Ama İrem defalarca dünya şampiyonu oldu ve yaşadığı sakatlıklar yüzünden son dönemde formu düştü. İrem açısından trajik. Bence İrem de, Hatice de haklı.
İkisi arasında maç düzenlense, kazanan Tokyo'ya gitse, maç naklen yayınlansa, ülkece tekvandoya olan ilgi artsa daha iyi olmaz mı?

Suudiler bizimle kafayı bozmuş!

Suudi Arabistan hükümeti, koronavirüs salgınına karşı Umman, Fransa, Almanya, İspanya ve Türkiye'ye çift yönlü seyahatlerinin durdurulması yönünde karar aldı.
107 ülkede koronavirüs var, Türkiye'de yok ama Suudiler bize de seyahat yasağı getirdi iyi mi? Yasağı kendilerine uygulasınlar!
Suudi Arabistan'da 20 virüs vakasına rastlandı. Suudiler bizimle kafayı gerçekten bozmuş. Bu saçma kararın başka bir açıklaması olamaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA