Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mekanın sahibi geri döndü

Eskiden eve gelen misafire kolonya tutmak çocukların göreviydi. Şekerle birlikte misafirliklerin vazgeçilmez ikramıydı kolonya. Tıraş olduktan sonra yüze mutlaka kolonya sürülürdü. Evde bir yaşlının tansiyonu düşse, sokakta biri bayısla hemen "Biri su, kolonya getirsin" diye bağırılırdı. Çocukların top oynarken yarılan dizlerine de mikrobu kırsın diye kolonya dökülürdü.
Ama son dönemde kolonya eski popülerliğini kaybetmişti.
Kolonya süren erkekler espri konusu olmuştu.
Misafirlikteki kolonya ikramıyla dalga geçenler, koronovirüs salgınından sonra eczane ve marketlerde kolonya kuyruğuna girdi iyi mi...
Kolonya, maske, eldiven, dezenfektan en çok kazandıran yatırım aracı oldu. Kolonya stoklayanlar büyük para kazandı.
Koronavirüs sayesinde ülkece o mis gibi kokan, insanı ferahlatan ve hijyen sağlayan kolonyayı hatırladık.
Özellikle 80 derecelik olanı tam bir koronosavar.
Mekanın sahibi geri döndü!
En pahalı parfüm, en etkili dezenfektan bile kolonyayı tahtından indiremez artık!

Dünya, Çin yüzünden geç kaldı!
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, "Wuhan'da en iyi uygulamaları kullanmak yerine salgın örtbas edildi. Bu da dünya toplumunun virüse vereceği cevapta belki de iki ayına mal oldu.
Çin'den virüsün gidişatı hakkında gerekli bilgileri alıp gerekli iş birliklerini yapsaydık, sahada Dünya Sağlık Örgütü ile ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi ekipleri olsaydı, Çin'de ve dünyada şu anda yaşananların önüne geçebilirdik" açıklamasında bulundu.
Wuhan Merkez Hastanesi'nde göz doktoru olan Li Venliang, Sars salgınına benzettiği ilk yedi koronavirüs vakasını Aralık ayında tespit etmişti ve bunu da sosyal medyadan paylaşmıştı. Ama Venliang, 'Toplum düzenini şiddetle sarsan yanlış iddialarda bulunmakla' suçlandı ve susturuldu.
Venliang, Şubat ayı başında da koronavirüsten hayatını kaybetti. Çin hükümeti, Venliang'ı susturmasaydı dünya bu illet virüse karşı önlem almada bu kadar geç kalmazdı. İşte bunlar hep demokrasi eksikliğinden kaynaklanıyor!

Modern köle
Suudi Arabistan'da bir petrol şirketi, Asyalı bir çalışana el dezenfektanı kıyafeti giydirerek dolaştırdı. Zaten birçok Asyalı, koronavirüs taşımasa da ırkçı söylemlerle karşı karşıya kalıyor. Asyalı çalışana bu yapılan ırkçılığın daniskasıdır! Şirket daha sonra özür diledi ama görüntü internette ışık hızıyla yayıldı. Irkçılığın, ön yargıların tedavisi virüsler kadar zor. Modern kölelik bu olsa gerek!

Seyircisiz oynandı!

Valencia-Atalanta Şampiyonlar Ligi kaçı, koronavirüse karşı tedbir amaçlı seyircisiz oynatıldı. Bu fotoğraf ise seyircisiz oynatılan maçta stadyum dışından çekildi. Maçın oynandığı esnada binlerce Valencia taraftarları stadyum dışında toplanıp takımlarına destek verdiler. Fıkra gibi olay değil mi? Seyircisiz oynamanın ne anlamı kaldı?

Fırsatçılardan hesap sorulsun

Maske, dezenfektan, antibakteriyel sabun, kolonya vs.; koronavirüs salgınına karşı korunmak için kullanılan ne varsa karaborsaya düştü, fiyatlar uçtu! Fırsatçılar ülkede yaşanan panik havasından faydalanmak için makarnayı bile zamlı satmaya başladı. Bu zor günlerde halkın ihtiyaç duyduğu ürünleri stoklayan, zalimce zam yapan fırsatçılardan mutlaka hesap sorulmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA