Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Terim’in tepkisi doğru mu?

Fatih Terim, koronavirüs salgın nedeniyle dünyada birçok lig ertelenirken Galatasaray-Beşiktaş derbisinin oynatılmasını şöyle eleştirmiş:
"Allah korusun, şurada top toplayıcı çocuklar var, bizim canımız, bizim ailemiz yok mu? Hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz? Sağlığımız ve hayatımız söz konusu. Hangi bilimsel yaklaşım ve tedbirle bu lig maçlarını oynatıyorsunuz?"
Bazıları da Terim gibi aynı sert eleştiriyi yapan Galatasaraylı Muslera'nın, bir hafta önce kalabalık bir ortamda doğum günü partisi düzenlemesini örnek göstererek "Bu ne yaman çelişki" dedi.



Elbette bir hafta önce virüs bu kadar yaygın değildi, Muslera'yı kimse ikiyüzlülükle suçlayamaz. Öte yandan, Türkiye'deki virüsün yaygınlığı maçların iptal edilmesini gerektirecek kadar da vahim değil! Devlet, bilim insanlarının görüşleri doğrultusunda karar alıyor. Avrupa'da da benzer süreç yaşandı, önce seyircisiz oynandı, sonra maçlar iptal edildi. Belki de bizde de bugün ya da yarın maçlar iptal edilecek. Ama önceki gün boş tribünler önünde maç oynamanın virüs kapacak kadar tehlikeli bir ortam olmadığı düşünüldüğü için o karar alındı. Terim neden bu kadar büyük tepki gösterip bu olağanüstü günlerde devletin kararlarına gölge düşürüyor ki? Galatasaray maçı kazansaydı ya da maç seyircili oynansaydı Terim yine aynı tepkiyi verecek miydi? Maçların seyircisiz oynanması, geçtiğimiz perşembe akşamı ani bir kararla alındı!
Terim madem bu durumdan bu kadar şikayetçiydi, perşembe gününden önce çıkıp "Ben ve futbolcularım sahaya çıkmayacak" derdi ama demedi! Çünkü perşembe gününe kadar maçın seyircili oynanacağı düşünülüyordu. Yoksa Terim, maçın seyircisiz oynaması dolayısıyla kaybedilen avantaj yüzünden mi bu kadar büyük tepki gösterdi?

AMAÇ PANİK YARATMAK
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya ve Whatsapp'tan yayılan 'gizli' belgenin gerçek dışı olduğunu ve bu belgenin panik yaratacağı bilinerek uydurulduğunu açıkladı.
Toplumda dezenformasyona yol açan paylaşımlar, genelde terör örgütü sempatizanlarının sosyal medya hesaplarından yayılıyor. Amaç Türkiye'yi kötü duruma düşürmek, panik havası yaratmak. Çünkü virüse karşı yürütülen başarılı çalışmalardan rahatsızlar!
Ulusal gazeteler, haber ajansları ve devlet kurumlarının yaptığı açıklamalar dışında paylaşılan bilgilere, başka kaynaktan doğrulatamadığınız sürece inanmayın!

SICAK HAVA ÖNLER Mİ?
Koronavirüsün sıcak havada öleceği söyleniyor ama sıcaklığın 32 derece olduğu Maldivler'de 13 vaka tespit edildi.
Virüs, turist ve göçmen işçilerde görülmüş. Ancak göçmen işçilerin yurt dışına çıkıp çıkmadıkları hakkında bir bilgi yok! Yoksa 'Sıcak hava, koronavirüs salgınını önleyecek' tezi doğru çıkmayacak mı?

'MÜSTAKBEL KAYINVALİDESİ İLE TANIŞTI'
Bir de 'Cem Yılmaz aileye girdi' başlığı var. Ünlü komedyen o kadar çok yeni aile ve kayınvalide adayı ile tanıştı ki, başlıklar bile klişe oldu.
Bu seferki kayınvalide adayı, Cem'den sadece bir yaş büyükmüş iyi mi! Eee Serenay Sarıkaya'dan 18 yaş büyük olunca, kayınvalide ile yaş farkı kapanıyor!
Ümran Seyhan, kızı Serenay'ı almaya gelmiş, Cem de evden çıkıp koşa koşa müstakbel kayınvalidesinin yanına gitmiş. "Merhaba, nasılsınız? İyisinizdir inşallah" demiş.

KABAHAT CEM'DE
Cem'in yüzündeki gülümseme, farklı haberlere efekt olacak cinsten. Fotoğrafı kim çektiyse kutlarım. Cem ile Seranay evlenirlerse, Ümran Hanım için yaşıtı koca adama 'Damat' demek ilginç bir deneyim olabilir.
Eminim bu tarz haber ve yorumlardan Cem de sıkılmıştır. Cem'in filmlerindeki göndermeleri konuşacakken olacak iş mi bu? Ama kabahat Cem'de! Sevgililerini hep ünlüler dünyasından seçiyor, sonra da magazinden şikayetçi oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA