Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Neden maske takmıyoruz?

Dün gazeteye gelmek için Büyükada'dan gemiye bindim. Gemi, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Kadıköy'e uğrayarak Beşiktaş'a geldi. İskeleden Nüzhetiye Caddesi'ne kadar 12-13 dakika yürüdüm. Eve uğradım, oradan otobüsle Balmumcu'daki gazeteye gittim ve tüm bu yolculuk esnasında sadece üç kişinin maske taktığını gördüm. Dördüncü kişi de bendim. Maske taktığımı gören benden uzaklaştı. Gemide önümde, arkamda ve yanımda kimse oturmadı.

BENİM İÇİM RAHAT

Halbuki hem kendimi, hem de başkalarını korumak için maske takmıştım. Yani tüm bu yolculuk sırasında en güvenilecek insanlardan biriydim. Öksürsem, hapşırsam maske yüzünden etrafıma mikrop yayma ihtimalim azdı. Ama otobüste ve gemide bana uzaylıymışım gibi bakanlar oldu. Kendimi tüm bu yolculuk sırasında biraz ahmak hissettim ama virüse karşı önlem almaya çalıştığım için içim rahattı.
Sonra gazetede haber sitelerine bakarken, ABD'de Ulusal Sağlık Enstitüsü adına yapılan bir araştırmaya göre koronavirüsün havada üç saat, plastik ve çelik yüzeylerde ise üç güne kadar canlı kalabildiğini öğrendim. Ve sabahki yolculuk boyunca eldiven takmadığım için kendime kızdım.
Tekrar yazayım; bu illet virüs; dokunduğumuz kapı kolunda, telefonda vs. üç gün, havada bile üç saat yaşayabiliyor! Lütfen maske ve eldiven takın! Maske takmak için illa ölüm vakalarının artması mı gerekiyor?


YA FATİH TERİM'E VİRÜS BULAŞIRSA?
Koronavirüs salgını nedeniyle İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa, İtalya, Portekiz, Hollanda, Belçika, Avusturya, Danimarka, Macaristan, Rusya ve Ukrayna'da futbol ligleri ertelendi. Avrupa'daki hemen hemen bütün ülkelerde maçlar ertelenirken, önemli ligler arasında sadece Süper Lig devam etme kararı aldı.
Birçok Avrupa ülkesine göre Türkiye'de koronavirüs vakası az ama sayı her geçen gün artıyor. Bugün ya da bir hafta sonra Allah korusun bazı futbolculara ya da Fatih Terim'e, Okan Buruk'a virüs bulaşırsa ne olacak? (Bkz. Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta'ya virüs bulaşması) Futbol Federasyonu, yine maçları seyircisiz oynatmaya devam mı edecek? Birinin virüse yakalanması mı bekleniyor?


DOKTOR DÖVEN YOK!
Biz koronavirüs bulaşmasın diye evden dışarı çıkmamaya, dışarda yürürken bile insanlar arasında mesafe bırakmaya dikkat ederken; sağlık çalışanları, virüsün bulaşma ihtimali en yüksek olan hastanelerde büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Onlara ne kadar teşekkür etsek az. Ne yazık ki, dünyada koronavirüs yüzünden birçok doktor hayatını kaybetti!
Bu arada son dönemde hiç dayak yiyen doktor haberi okumadık değil mi? Virüs, doktorluğun ne kadar kutsal bir meslek olduğunu bazı magandalara bile öğretti galiba!


TRABZONSPOR ŞAMPİYON İLAN EDİLSE...
Koronavirüs salgını nedeniyle ligi erken bitiren Yeni Zelanda Futbol Federasyonu, lider Auckland City'nin şampiyonluğunu ilan etti. Auckland'ın, en yakın rakibi Team Wellington ile arasında sadece 3 puan fark vardı.
Bizde böyle bir şey olsa, şu an lider olan Trabzonspor şampiyon ilan edilse ortalık yıkılırdı! Ama Yeni Zelanda'da şampiyon, kulüplerin ortak kararıyla belirlendi. Karar, hükümet yetkilileri, sağlık uzmanları ve ligdeki kulüplerin temsilcileriyle yapılan görüşmelerin ardından alındı.
Bizde Trabzonspor şampiyon ilan edilse, buna en çok şampiyonluk şansı olan takımların yöneticileri ve taraftarları kızar herhalde! Ya futbolcular? Bence büyük bir çoğunluğu bu karara sevinir. Derin bir oh çeker ve hemen evlerine dönerler. Emin olun, Galatasaraylı birçok futbolcu bile bu karara sevinir! Aynısının sizin başınıza geldiğini düşünün! Üçdört ay ücretli izne çıkmak sizi mutlu etmez mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA