Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bunu da mı eleştirdiniz?

MFÖ grubunun solisti Mazhar Alanson'un eşi ünlü tasarımcı Biricik Suden'in Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda, ünlü çiftin, evinin bahçesinde koronavirüs testi yaptırdığı anlar yer aldı.
Suden o anları "İşi, sporu, kontrolü, önlemi bırakmamak lazım" notuyla paylaştı. Ve bu paylaşım tartışma yarattı. "Biz hastanede test yaptırmak için kuyruğa girelim, onlara havuz başında test yapsınlar" diyenler oldu.
Oysa testin gerekçesi geçtiğimiz pazar günü GÜNAYDIN ekinde Ömer Karahan'ın manşetten verdiği haberde anlatılıyordu. Cumhurbaşkanlığı tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin Kültür Hazineleri Sahnesinde Evde Bayram Konserleri etkinliği, 26 Mayıs'ta İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenecek. Etkinlik kapsamında konser verecek isimlerden biri de Mazhar Alanson.
Organizasyon için sıkı sağlık önlemleri alındı. Konser öncesi Alanson, eşi, orkestra çalışanları, sahne ekibi ve personel toplu halde Covid-19 testinden geçti. Yani bu sadece Mazhar Abi'ye özel bir test değildi. Önemli bir konser öncesi alınmış sağlık tedbirleri çerçevesinde Alanson ve tüm ekibi testten geçti.
Türkiye'de gerekli görüldüğünde herkes ücretsiz koronavirüs testinden geçiriliyor zaten. Bu testi, futbolculara kampta yapılanlara da benzetebiliriz. Ayrıca Alanson, 70 yaşında, bu yaştaki insanlara zaten devlet gerekli gördüğünde evde sağlık hizmeti sunuyor.
Ne yazık ki, bu olayda bile muhalefet malzemesi çıkarmaya çalışanlar oldu. Alanson gibi yaşayan bir efsanenin konser öncesi önlem amaçlı testten geçmesini bile eleştirmek nasıl bir zihniyettir?

Kupa maçları ne zaman oynanacak?
Süper Lig'in 12 Haziran'da devam edeceğinin açıklanmasının ardından Fenerbahçe yönetimi Türkiye Kupası takviminin de daha önce planlandığı gibi oynanması gerektiğini söyledi. Yani sarı lacivertliler süreç normal devam etseydi hangi maçın ardından kupa rövanşı, ardından da diğer kupa maçları oynanacaksa gene aynı şekilde sürece devam edilmesini istiyor. Madem lig oynanıyor, kupa maçları da oynanmalı. Trabzonspor belki kupa maçlarını ligin sonuna ya da önümüzdeki sezonun başına kaydırılmasını isteyebilir. Fenerbahçe de şampiyonluk mücadelesi veren rakibinin yorgun düşmesini hesaba katıp kupa maçların eski takvime uygun bir şekilde oynanmasını istiyor olabilir. Bu arada Galatasaray da ligin haftada iki karşılaşma oynanacak şekilde bitirilmesini isteyerek Trabzonspor'un kupa trafiğinde yorulmasını hesaba katıyor olabilir. Özetle her takımın kendi çıkarını ön plana çıkardığı bir problemle karşı karşıyayız. Bu noktada Futbol Federasyonu hem kulüplerin, hem de yayıncı kuruluşun fikrini alıp ya normal süreçteki gibi maçlar devam etmeli ya da herkesi ortak bir noktada buluşturacak bir maç takvimi belirlemeli.

Kocaeli'ndeki hayvan dostlarımız

Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler sadece sokaklardakileri değil, üniversite kampüslerindeki hayvan dostlarımızı da etkiledi!
Hayvan dostlarımız her zamankinden daha çok suya ve mamaya ihtiyaç duyuyorlar. Kocaeli Üniversitesi Doğa ve Hayvan Dostu Derneği'nden bir üye ile konuştum. Kampüste kediler hariç 250'yi aşkın köpek yaşıyormuş. Normalde kampüs açık olduğunda köpek dostlarımız çevredeki restoran-kafelerden ve öğrencilerden kendilerine yiyecek bir şeyler buluyormuş. Ayrıca üniversitedeki hayvan dostları onları besliyormuş. Ama kampüsün kapalı olması nedeniyle köpek dostlarımız zor durumdaymış. Hayvan dostlarımıza bu Instagram adresinden ulaşabilirsiniz: https://instagram.com/kouhayvandostl ari?igshid=aqep8ggog3mf

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA