Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Lig 20 takım olmalı

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yedi kulübün düşme olmaması ve gelecek sezon Süper Lig'in 21 takımla oynanmasını talep ettiklerini ve bunu değerlendireceklerini açıkladı. Koronavirüs, küme düşme tehlikesi yaşayan takımları daha çok etkiledi. Virüse bağlı konsantrasyon bozukluğu yüzünden küme düşmenin ekonomik faturası, şampiyonluğu kaybetmekten daha ağır olur. O yüzden Süper Lig'in gelecek sezon mecburiyetten 21 takımla ama bir sonraki yıl 20 takımla oynanması taraftarıyım.
Trakya ve Güneydoğu şehirleri hiçbir zaman Süper Lig'de yeterli temsil hakkı elde edemediler! Daha önce 20 takım önerime "Lig altıncılığıyla 17'nciliği arasında fark olmayan bir turnuvada, son haftalarda hedefsiz maç sayısı artar" diye karşı çıkanlar oldu.
Türkiye küçük bir Avrupa ülkesi değil, coğrafi açıdan büyük ve oyuncu potansiyeli fazla. İtalya, İngiltere, İspanya ne yapıyorsa, aynısını yapalım;
Süper Lig 20 takımla oynansın. Takımların hedefsiz kalmaması için ise TV ve bahis gelirlerinin tamamı kazanılacak puana göre dağıtılsın.
Böylece ligde kazanılacak her puanın parasal değeri artar. Orta sıradaki takımlar daha iyi transferler yapmak için lige daha çok asılırlar. Lige iki takımın daha katılması, diğer takımların ve yayıncı kuruluşun da gelirini artırır.

'İsraf' diyenler anlayamaz!
ABD ve Avrupa'daki birçok güçlü ülkenin sağlık sistemi salgında çökerken dün Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hizmete açıldı.
1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana ve toplam 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip olan, dört ayrı acil servisi bulunan, günlük asgari 7 bin hastaya hizmet verebilen bu hastanenin özellikleri saymakla bitmez. Şehir hastanelerini diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise bir insanın her türlü sağlık sorununu tek bir merkezde çözebilme imkanına sahip olması. İşte bu özellikle tedavide müthiş zaman kazandırıyor. Tabii bu vizyonu şehir hastanelerine 'İsraf' diyenler anlayamaz!

Sınava maskeyle hazırlan
Gazeteci Hilmi Hacaloğlu "Liselere Giriş Sınavı ve Üniversite Sınavı'nda sosyal mesafe sorunu olursa öğrenciler 'maskeli' olarak soruları çözecekmiş. Maskeyle soru çözmek sınav stresini artıracaktır. Şimdiden maskeyle test çözmeye başlamaları lazım" diye tweet paylaştı. Doğru tespit, sınavda her durum öğrencinin psikolojisini etkiler.
Çocuklar, gençler her ihtimale karşı maske takarak soru çözüp, psikolojik olarak kendilerini hazırlamalılar.

Hangi kupa büyük?
Fenerbahçe, Euroleague şampiyonluğunun yıl dönümünde "Takım sporları arasında ülkemize getirilmiş en büyük kupanın yıl dönümü kutlu olsun!" diye paylaşımda bulununca Galatasaraylılar UEFA Kupası şampiyonluğunun daha önemli olduğunu vurguladılar. Evet, futbolumuzda kazanılmış en büyük kupa Süper Kupa'yı saymazsak UEFA Kupası'dır ama futbolda bu kupanın bir üst basamağı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğudur. Basketbolda ise Euroleague'in üstünde bir şampiyonluk yoktur. O halde takım sporları arasında kazanılmış en büyük kupanın Euroleague şampiyonluğu olduğunu söylemek mantıklı bir yaklaşımdır. Tabii takımları yer değiştirseniz bu sefer iki güzide camia tam tersini yapar!

Virüsün rüzgâr gücü!
Bilim insanları tükürük damlacıklarının, saatte 4 kilometre hızla esen hafif bir rüzgâr olması halinde 5 saniyede 5 metreden uzağa gidebildiğini gözlemledi. Bu lanet virüs havada da üç saat asılı kalıyordu. O zaman olimpiyatlara da katılsın! İmkanınız varsa açık alanda sosyal mesafeyi 4-5 metreye çıkarın ve mutlaka maske takın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA