Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Buğday tarlaları neden yanıyor?

Geçtiğimiz 20 günde Osmaniye, Bursa, Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mersin ve Aydın'da buğday tarları yandı.
Bu hafta da tarlalar yanmaya devam ediyor. Üç gün Batman'da elektrik tellerinde çıkan kıvılcımlar yüzünden 200 dönüm ekili buğday küle döndü.
Önceki gün yine aynı sebepten Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki 300 dönümlük buğday tarlası yandı.
Geçtiğimiz hafta Çorlu'da buğday tarlasında çıkan yangına ise yoldan geçen araçlardan atılan sigara izmaritlerinin neden olduğu söylendi.
Önceki gün Balıkesir'in Gönen ilçesinde çıkan yangında 40 dönüm buğday tarlası kül oldu.
Ülkece Marmaris'teki orman yangınına odaklandık ama bir taraftan da buğday tarlaları yanıyor! Bu kadar çok tarlanın bu kadar kısa sürede yanması rastlantı mı?



Uzmanlar dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz, savaşlar ve küresel ısınma nedeniyle büyük bir gıda krizinin kapıda olduğunu söylüyorlar.
Dünyada buğday ihtiyacının yüzde 30'nu karşılayan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ise buğday fiyatlarını yüzde 42 artırdı.
İşin kötüsü bir olay çok yaşandı mı devamı da gelir! Canı sıkılan, kötülük peşinde olan birçok manyak var!
Komplo teorilerini sevmem ama bu yangınlar detaylı bir şekilde araştırılmalı!
Buğday krizi yaşanıyorken ülkemizde üst üste çıkan buğday tarlası yangınlarında sabotaj ihtimalini de değerlendirmeliyiz.

***


TERİM'İ HATIRLADI, EŞİNİ UNUTTU
Fatih Terim, eşi Fulya Terim ile evlilik fotoğrafını paylaşarak 40. evlilik yıl dönümünü "Hayırlı ve hatırlı kahvemizi 40 yıldır paylaşıyoruz" notuyla kutladı.
Sonra Terim'in Onur adında bir takipçisi bu fotoğrafı "Hocamla aynı gün evlenmiş olmak. Allah yokluğunu göstermesin" notuyla paylaştı.
Onur Bey'in unuttuğu bir şey vardı. Onu da eşi Merve Hanım hatırlattı: "Kocamın evlilik yıl dönümü için paylaştığı resme bakın, kim eksik? Eşi, yani ben."



Onur Bey, Merve Hanım'la evlendiğine değil, Fatih Terim'le aynı gün evlendiğine mi sevinmiş? Büyük hata ve bu hata Twitter'da TT olduğu için hiç unutulmayacak. Ama eşini unutan kocaya 'Terimciler' hemen sahip çıktı:
"Abla hocayla aynı gün evlenme şerefine nail olmuşsun daha ne istiyorsun?"
"Senin UEFA kupan mı var?"
"Valla onu bunu bilmem ama Fatih Hoca'yı bu kadar seven adamdan zarar gelmez."
"Allah'ım nasip et böyle bir eş, amin." Merve Hanım bu tepkilere de "Hahahahahah Terimci dolu ortalık" yanıtını verdi.
İşin içine futbol girince Onur Bey, sosyal medyada saha ve seyirci avantajını kullanmış. Tabii bu destek eve gidince fazla bir anlam ifade etmez!
Evlilik yıl dönümünü eşinden bahsetmeden kutlamak! Onur Bey bu hatasını nasıl telafi eder acaba?

***


NAZAR DEĞMESİN!
2022 yılı mayıs ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 308,48 oranında bir artış göstererek 3 milyon 824 bin 555 oldu.
2022'de 42 milyon turist ve 35 milyar dolar gelir hedefleniyordu. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve dünyada enflasyonun artması bu hedefe ulaşmamızı engeller mi bilinmez ama şimdilik iyi gidiyoruz.



2022'nin ilk 5 aylık döneminde toplam 12 milyon 710 bin ziyaretçiyi ağırladık. Bu da geçen yıla göre yüzde 207,1 artış demek.
Ülkemize ziyaretçi gönderen ülkeler arasında 494 bin ile Almanya ilk sırada yer alırken, ikinci sırada 395 bin ile İngiltere yer aldı. Savaş sonrası Rus turistlerde düşüş bekleniyordu. Evet, düşüş var 362 bin turistle Ruslar üçüncü sırada yer aldı.
"Döviz farkı yüksek olduğu için geliyorlar" diyenler var. Türkiye'deki otellerin müşteri memnuniyeti ve geri dönüş oranının rakiplerinden yüksek olduğunu da unutmayalım! Yani otellerimizin kemikleşmiş müşterisi her zaman ülkemizi tercih ediyor.
Kısacası turizm ülkesiyiz. Çevremizi, doğamızı ne kadar iyi korursak o kadar çok kazanırız!

***


DEFİNECİ BRAD
GQ dergisine röportaj veren Brad Pitt, bir kişinin kendisine Fransa'daki şatosunun bahçesinde milyonlarca dolar değerinde büyük bir hazine gömülü olduğunu aktardığını söyledi.
Pitt, bunun üzerine radar ekipmanı satın almış, Miraval Şatosu'nun bahçesinde bir yıl hazine aramış ve bunu takıntı haline getirmiş. Ünlü aktör, hayali hazineden bahseden kişinin niyetini geç olsa da anladığını, şahsın sahip olduğu şirketten radar ekipmanları aldırmak için kendisini kandırdığını itiraf etti: "Oldukça aptal hissettim ama yine de itiraf edeyim hazine aramak çok heyecan vericiydi."



Eski eşi Jolie ile boşandıktan sonra ruhsal problemler yaşadığını da aktaran Pitt, röportajda Mevlana'nın "Doğru ve yanlışın ötesinde bir yer var, seninle orada buluşacağız" dizelerini tekrar ederek, kendini yalnız hissettiğini ve hayatın anlamını her daim sorguladığını dile getirdi. Yani o da huzuru Mevlana'da bulmuş.
Röportajda dikkatimi çeken Pitt'in "Bir yıl boyunca düşündüğüm tek şey hazineydi, sadece heyecanına kapıldım" sözü oldu.
hazine aramak için zengin eğlencesi diyebilirsiniz. Ama Pitt'in derdi para değil, o merak ve gizemin peşinde gitmiş! Definecilik gerçekten bazıları için büyük takıntı. Anadolu'da hayatını define aramaya adayan çok insan var. Bu uğurda akıl sağlığını kaybedenler oluyor.
Bu arada GQ dergisini kutlarım. Pitt'i iyi konuşturmuşlar. Bizim ünlülerin ağzından laf almak gerçekten zor. Pitt gibi samimi konuşan ve öz eleştiri yapana da az rastlarsınız.

***


Altyazı
"İyi olmaktansa, şanslı olmayı tercih ederim" diyen adam, hayatı anlamış adamdır. İnsanlar, yaşamın çok büyük bir kısmının şansa bağlı olduğu gerçeğiyle yüzleşmekten korkarlar. Bu kadar çok şeyin, insanın kontrolünde olmaması ürkütücüdür." (Match Point)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA