Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Cardiff'te karnaval gibi final günü

Galler’in başkenti Cardiff’te futbolla dolu bir hafta sonu yaşandı. Şampiyonlar Ligi final maçına evsahipliği yapan kentte; konserler, taraftar şovları ve efsane oyuncuların katıldığı söyleşiler de yapıldı

Dünyanın en çok takip edilen spor organizasyonlarından UEFA Şampiyonlar Ligi, bu yıl da büyük heyecana ve renkli anlara sahne oldu. Real Madrid, geçtiğimiz cumartesi akşamı Galler'deki Cardiff Ulusal Stadyum'da oynanan final maçında Juventus'u 4-1 yenerek kupaya uzandı. Beş muhteşem golün atıldığı maç kadar, karşılaşma öncesi ve sonrasında da unutulmaz anlar yaşandı.
Şampiyonlar Ligi'nin sponsoru Pepsi, maçları takip eden 1 milyarı aşkın izleyici için futbol ve eğlenceyi bir araya getirdi. Avrupa'nın bir numaralı kulübünün belli olacağı final maçı öncesi, Black Eyed Peas grubu konser verdi. Grubun şarkıları ve sahne şovlarıyla renklenen açılış şöleni, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine büyük ses getirdi.
Ben de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final heyecanını yaşamak için, Pepsi'nin davetlisi olarak Cardiff'teydim. İki yıldır organizasyonun sponsorluğunu üstlenen Pepsi; final maçını müzik, eğlence ve futbol tutkusuyla harmanlanmış bir karnavala dönüştürdü. 220 ülkede canlı yayınlanan karşılaşmada, tribünlerde Real Madrid taraftarlarının baskınlığı hissediliyordu. Ben de Real Madrid formamı giyip tribünlerdeki yerimi aldım. Statta, Şampiyonlar Ligi kupasını yakından görme fırsatım da oldu.
Sessiz sakin bir şehir olan Cardiff, final maçı kapsamında pek çok etkinliğe de evsahipliği yaptı. Maçtan bir gün önce PepCity karşılama resepsiyonuyla başlayan etkinlikler, maç sonrası geç saatlere kadar sürdü. Şampiyon Real Madrid için organize edilen kutlamalar, sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.
Taraftarları buluşturan Pepsi Max Taraftar Evi'nde, futbolseverler sanal gerçeklik etkinlikleriyle unutulmaz deneyimler yaşadı. Onbinlerce taraftarın, Cardiff'in merkezinde bulunan Queen Sokağı'nda Meksika dalgası yapması görülmeye değerdi. Taraftarlar, o anları #WalkersWave hashtag'i ile sosyal medyada paylaştı.


Black Eyed Peas grubu, maç öncesi renkli bir şova imza attı.

LUIS GARCIA: İSTANBUL BENİM İÇİN UNUTULMAZ
Cardiff'teki Royal Welsh College of Music Drama'da, futbolun efsanevi yıldızlarının katıldığı bir etkinlik düzenlendi. Gary Lineker'in moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte; Robert Pires, Luis Garcia ve Marcel Desailly, konukların karşısına çıkıp Şampiyonlar Ligi'yle ilgili anılarını anlattı. Luis Garcia, Liverpool forması giydiği dönemde, İstanbul'da Milan ile oynadıkları maçtan bahsederken çok heyecanlıydı. Milan'a attığı golle Liverpool'ü şampiyon yapan Garcia, Lineker'in sorduğu "İstanbul senin için ne ifade ediyor?" sorusuna şu yanıtı verdi: "2005'te İstanbul'da oynadığımız final karşılaşması, hayatımın maçıydı. İlk devreyi 3-0 geride bitirdik. Herkes, 'Bu iş bitti, Milan kupayı aldı' diye düşünüyordu. Ama ikinci yarı skoru 3-3'e getirdik. Penaltılara geçildiğinde, son penaltıyı ben attım. Gol oldu ve kupayı kazandık. O yüzden İstanbul benim için unutulmazdır. Liverpool formasıyla son kupamı İstanbul'da kaldırdım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA