Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Önce Dua Lipa’yla coştular sonra hüzünlü anlar yaşadılar

Real Madrid’in Liverpool’u 3-1 yenerek kupayı kazandığı UEFA Şampiyonlar Ligi Finali öncesi İngiliz şarkıcı Dua Lipa futbolseverleri coşturdu. Maçta sakatlanan Salah’ın ağlayarak sahayı terk etmesi ise üzdü

Dünyanın en çok takip edilen spor organizasyonlarından UEFA Şampiyonlar Ligi, bu yıl da büyük bir heyecana ve renkli anlara sahne oldu. Real Madrid, geçtiğimiz cumartesi akşamı, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki NSC Olimpiyskiy Stadyumu'nda, Liverpool'u 3-1 yenerek kupayı kazandı. Dört muhteşem golün atıldığı maç kadar, karşılaşma öncesi ve sonrasında da unutulmaz anlar yaşandı. Bu yılki UEFA final karşılaşması, Pepsi sponsorluğunda canlı olarak dünya üzerinde 220 ülke ve bölgede yayınlandı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Ben de UEFA Şampiyonlar Ligi'nin final heyecanını yaşamak için Pepsi'nin davetlisi olarak NSC Olimpiyskiy'deydim. UEFA Şampiyonlar Ligi Finali Açılış Töreni'nde dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Dua Lipa sahneye çıktı. Lipa; müzik, eğlence ve spor dünyasını bir araya getirdiği sahne performansıyla, hem stadyumdaki, hem de ekran başındaki futbolseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatarak final öncesine damga vurdu. 'New Rules' parçasıyla birçok ödüle layık görülen sanatçı; sahaya çıkıp, dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerin futbol aşklarını kutlamasına vesile oldu. Büyük bir sabırsızlıkla finalin başlamasını bekleyen futbol tutkunları, bu heyecanlı dakikaları, sanatçının şarkıları eşliğinde geçirdi. YouTube'da 1 milyar kez izlenme rekorunu elinde bulunduran en genç kadın solist olan Lipa, gecede 'Idgaf' ve 'New Rules' parçaları da dahil olmak üzere 18 ülkede Platin plak ödülü alan son albümünden hit parçalar seslendirdi. Aslında çok ilginç bir Şampiyonlar Ligi finali yaşandı NSC Olimpiyskiy Stadyumu'nda. Maçın ilk yarısında sezonun yıldızlarından Mısırlı Mohamed Salah sakatlandı ve gözyaşları içinde sahayı terk ederek yerini Adam Lallana'ya bırakmak zorunda kaldı. Ronaldo, gözyaşları içinde sahayı terk eden Salah'ın yanına gidip onu teselli etti. Liverpool'lu futbolseverler büyük üzüntü yaşarken ikinci üzülen takım ise Real Madrid oldu. 34'üncü dakikada sakatlanan Carjaval da sahadan ağlayarak ayrıldı.

'FUTBOLSEVERLERİN KARŞISINDA ŞARKI SÖYLEMEK BENİM İÇİN HAYALDİ'
UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesi sahneye çıkan Dua Lipa, en büyük hayalini gerçekleştirdiğini söyledi: "Müziği seven herkese karşı sorumluluğum var ve bu beni çok heyecanlandırıyor. Müzik kariyerime başladığım zaman milyonlarca futbolseverin önünde performans sergilemek benim için hayaldi. Bu gece hayalimi gerçekleştirmiş oldum." Müziğin hayatındaki her şey olduğunu ifade eden İngiliz şarkıcı, sözlerine şöyle devam etti: "Müzik, sevdiğim her şeyi yansıtıyor. Küçük bir çocukken de bu böyleydi ve tutkularımı ileriye taşıyacağımı biliyordum. Bu hissin futbol taraftarları için de aynı olduğunu düşünüyorum. Tuttukları takıma her anlamda sonuna kadar inanıyorlar."

YILIN EN ÇOK İZLENEN SPOR OLAYI
UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, tüm dünyada yılın en çok izlenen spor olayı olarak biliniyor. Geçen yılki final maçı, 220'den fazla ülkede yayınlanarak yaklaşık 160 milyon izleyiciye ulaştı. Play-off maçlarından final maçlarına kadar tüm sezonda 17 maç haftasında toplam 125 maç oynanıyor. Lig, her bir sezonda 110 bin saatlik TV içeriği sağlıyor. Canlı maç görüntüleri tüm dünyada 220'den fazla ülkeden yaklaşık 3.5 milyar kişi tarafından izlenirken Türkiye'de de izlenme rekorları kırıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA