Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞİRİN SEVER

Türkiye bir skandala imza atmak üzere...

Son yıllarda dünyada dans patlaması olurken, Türk televizyonlarında dans yarışması enflasyonu yaşanırken bu konuda 'resmen' rezil olmak üzereyiz. Niye mi? Uluslararası Dans Organizasyonu'nun (International Dance Organization- IDO) bu yıl Türkiye'de yapılacak dünya şampiyonası ve kongresi; hiçbir ilgili ve yetkilinin ilgilenmemesi, sponsorların ve acentelerin 'ekonomik krizi bahane ederek' çekilmesi yüzünden skandala dönüşmek üzere de ondan! Örgütün Türkiye temsilcisi, çaresiz kalmış durumda ve şaşkın. Hiçbir yetkiliye ulaşamıyor; on gün sonra başlaması gereken organizasyonla ilgili kara kara ne yapacağını düşünüyor.

***
En iyisi olayı özetlemek, en baştan... IDO, 1981'de kurulmuş. Dünyanın en büyük dört dans oluşumundan biri kabul ediliyor. Kongresi de her yıl ayrı ülkede yapılıyor. Geçen yıl haziran ayında Almanya'da yapılan toplantıda; bu yılki kongre ve 2009 Salsa ve Latino Show Dünya Şampiyonası'nın İstanbul'da yapılması kararı alınıyor. Yani olay bir sene öncesinden kesinleşmiş. Bu karara göre de IDO'nun dünyadaki bütün üyeleri İstanbul'da toplanacak ve haziran ayı sonunda birkaç gün sürecek olan toplantılara katılacak. IDO genel kurulunda Türkiye'yi temsil eden, aynı zamanda Türk Dans Organizasyonu'na yedi yıldır başkanlık yapan Alper Alakut da 'karardan büyük bir gurur duyuyor' ve kolları sıvıyor tabii... İstanbul Valiliği, İstanbul Ticaret Odası gibi ilgili kuruluşlara başvuruyor, "Türkiye'ye böyle bir organizasyon getiriyorum, destek olur musunuz?" diyor. Özellikle valilik tarafından verilen 'full destek' sözüyle de organizasyona hazırlanıyor. Düşünsenize, Türkiye'de dansın var olduğunu, dansa önem verildiğini dünyaya gösteren, 2010 Kültür Başkenti İstanbul'a ne kadar da yakışacak bir proje. Ancak kongreye on gün kala, dört sponsor ve turizm acenteleri çekiliyor... Kongre için bir tek Elite Hotel destek veriyor, o iş tamam. Ancak dans şampiyonası için ne mekan ve salon var; ne de destek veren! 'Destek sözü' veren kimse de Alakut'un telefonlarına çıkmıyor. Hani, bu işin yapılması pek istenmiyor sanki. Oysa, ilk kez Türkiye'de yapılacak bu organizasyona kimse el atmazsa, hem bir skandala imza atılacak, hem de bir daha böyle organizasyonları İstanbul'a taşımak hayal olacak. İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul Valiliği, İstanbul Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası el verse de İstanbul'da salsa yapılsa fena mı olur?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA