Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞİRİN SEVER

Arap erkekleri bile bizi sollamış

Allah'ım her yaz aynı yazıyı yazmaktan bıktım... Ter kokan, ter kokmayı umursamayan insanlarla sorunum var! Ne yapmalı da kendisine getirmeli bu tipleri? 'Hoop kardeşim, yanına geldiğimde burnumun direği sızlıyor' dememek için kendimi tutmam daha ne kadar sürebilir? Her gün evden çıktığınızda… Kapıcı, marketteki çocuk, asansördeki biri, taksici, kuaför vs. Hatta belki de en yakın çalışma arkadaşınız… Kokan birine mutlaka rastlıyorsunuz. Onları kırmamak, üzmemek için de hiçbir şey söyleyemiyorsunuz… Ya onlardan uzak duruyorsunuz ya da arkalarından konuşuyorsunuz… 'Sen söyle', 'Hayır sen ona daha yakınsın, sen söyle' diye topu birbirinize atıyorsunuz arkadaşlar arasında. Yalan mı? Ne şimdi bu? Onlara en büyük kötülüğü yapmıyor muyuz böyle davranarak?

***

Bakın... Durumumuz ortada: Deodorant markası Rexona tarafından yapılan araştırma, Türk erkeklerinin deodorant kullanımında sınıfta kaldığını gösteriyor. Üstelik öyle böyle değil; Suudi Arabistan'ın bile gerisinde kalmışız! Araştırmanın detaylarını sayfalarımızda bulacaksınız zaten, şu kadarını söyleyeyim: Araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 57'si, sık sık yıkanmamanın ter kokusuna yol açtığını düşünüyor. Oysa bunun tek bir nedeni yok! Ter, vücudun doğal bir süreci. Ancak başka bir sürü şeyle birleştiğinde kötü kokuya sebep oluyor. Bunun üstesinden gelmek de çok ihtişamlı bakım malzemeleri ya da bakım kürleri gerektirmiyor. Sadece insanın biraz kendisine ve etrafına saygı göstermesi yeterli. Her sabah evden çıkarken duş almak, gün içinde çok terliyorsanız yanınızda temiz bir gömlek ya da tişört bulundurmak, deodorant kullanmak (ama temiz tene), koltukaltı kıllarını almak ve hele de şu yaz sıcaklarında aynı kıyafeti üst üste iki kez giymemek… Bu kadar basit işte! Ne kadar zor olabilir bunları yapmak? O yüzden karar verdim; 'kokanlar'a açık açık, bodoslama söyleyeceğim bundan sonra: "Kokuyorsun arkadaşım, bunu çekmek zorunda değiliz!" Siz de söyleyin. Herkes söylemeli bence; ayıp da değil, günah da değil. İşte o zaman insanların 'farkında olmasını' sağlarız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA