Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞİRİN SEVER

İki filmin farkı

Bu sezon Chanel'e doyduk! Ünlü modacının hayatını anlatan iki film birden çekildi. 'Coco Chanel'den Önce' modacının ünlü olmadan önceki hayatını gözler önüne seriyor... Bir süre önce vizyonda olan 'Coco Chanel& Igor Stravinsky: Büyük Aşk' filmi ise onun kariyerinin henüz başındayken ünlü Rus besteciyle yaşadığı aşkı anlatıyor. İki ayrı Coco Chanel portresi izleyince, karşılaştırma şart oldu. İki filmden bakın ben ne anladım:
'Coco Chanel'den Önce' filmi ünlü modacının hayatını anlatmakta usta bir film. Çok çok başarılı bir biyografi. 'Büyük Aşk' ise Chanel'in Rus besteciyle aşkına yoğunlaşan, daha kısır, doyurmayan bir film. Eksik kalmıştı sanki bir şeyler, ağzıma bir parmak bal çalınmış ama gerisi gelmemiş gibi hissettim. O kadını anlamama, tanımama yardım etmemişti.
Oyunculuk karşılaştırması yaparsam... Audrey Tautou'nun oyunculuğu müthiş. Sanıyorum, ünlü modacıya da benziyor ama o portrenin içini doldurmamış gibi. Buna karşılık 'Büyük Aşk' filminde Chanel'i canlandıran Anna Mouglalis filmde parlıyor resmen; keskin yüz hatları otoritesini, sert karakterini ve hırsını ortaya koyuyordu.
Öte yandan... 'Büyük Aşk' Chanel markasını, markanın tarzını, sadeliğin zarafetini ve gücünü çok daha net ortaya koyuyordu.
İki film de Chanel'in iflah olmaz bir sigara tiryakisi olduğunu gözümüze gözümüze sokuyor...
Sonuç: 'Coco Chanel'den Önce' film olarak, Anna Mouglalis ise Chanel'i canlandıran kişi olarak on numara!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA