Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞİRİN SEVER

Maske utanç vesilesi oldu

Bana bir şey olmaz kardeşim! Ne kadar seviyoruz bu lafı, ne kadar da kendimize güveniyoruz... Domuz gribi sinsi sinsi aramızda dolaşıyor, yayılıyor, her gün etrafımızdan birini daha yatağa düşürüyor ama biz, yani çoğumuz ne yapıyoruz? 'Bize bir şey olmaz!' deyip sallıyoruz! Kendimizi efsunlu zannettiğimiz yetmez gibi; önlem alanı, kendine dikkat edeni de küçümsüyoruz, dalgamızı geçiyoruz. İnkar etmeyin hadi; maske takıp dolaşanlara 'öcü görmüş gibi' bakmıyor muyuz, 'ne o domuz gribi mi oldun?' diyerek işi sulandırmıyor muyuz, o insanları utandırmıyor muyuz? Aslında doğru yapan onlar! Adam kendine bakıyor işte, bize ne oluyor anlamıyorum... Televizyon eleştirmenimiz Yüksel Aytuğ mesela... Bizim gazetede maske takıp dolaşan ender insanlardan. Kalabalık arasında maskesini takıp çalışıyor ama garip bakışlara da maruz kalıyor. (Garip garip bakacağımıza biz de taksak, onu örnek alsak ya!!) Bu hafta pazar röportajı için onun odasında buluştuğumuzda bu meseleyi de konuştuk. O bölüm sığmadı tabii ki sayfaya, mahrum kalmayın diye buraya aktardım...

***

Günlerdir maskeyle dolaşıyorsun gazetede. Beni niye maskeyle karşılamadın?
Çünkü çok steril bir insan olduğunu düşünüyorum...
Çok mersi! (
Gülüyor) Kayıt aletine ses gitmez diye takmadım. Aslında TV programıma da öyle çıkmak istedim ama sesim mikrofonlara gitmediği için yapamadım. Yoksa bak, misafirlerime ikram ediyorum, şeker yerine steril maske! (Dolaptan paket çıkarıp uzatıyor.)
Domuz gribi yüzünden davetlere, galalara katılmadığın doğru mu peki?
Evet azalttım. Ama Singin' in the Rain'i kaçırmak istemediğim için oraya maskeyle gittim, herkes kötü kötü baktı bana. Maske takmanın utanç vesilesi olacağını düşünmemiştim, insanlar çok yadırgadı, çok eleştiren de vardır eminim.
Normalde de bu kadar titiz biri misin?
Titizimdir ama bu aralar birazcık işi abarttım gibi. Günde on defa el yıkamaya falan başladım, ellerimin derileri sabundan dökülmeye başladı. Her yeri, kapı kollarını, klavyeyi falan alkolle siliyorum.
Bu kadar televizyon izleyen biri olarak hiçbir haberi atlamamışsındır; söylesene bize, grip aşısı olalım mı olmayalım mı?
Sen beni bayağı abarttın! (gülüyor) Aslında ben Başbakan'ın yaklaşımını doğru buluyorum, çok natürel bir şekilde, 'Ben olmayı düşünmüyorum, bu işin de cebren, zorla yapılmasına karşıyım' dedi.
Sen aşı olacak mısın?
Ben olabilirim... Ama şu andaki spekülasyonların netleşmesini bekliyorum biraz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA