Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞİRİN SEVER

Bana göre lüks parayla alınmaz!

37 yaşındasınız değil mi? - Mozart 27 yaşında ölmüş, 10 sene daha fazla yaşamışım! Öyle bakmak lazım meseleye.
Gerçekten öyle mi bakıyorsunuz, laf olsun diye mi konuşuyorsunuz? - Öyle bakıyorum, gerçekten!
Bu kadar amaçsız ve hedefsiz olmak iyi bir şey mi peki? - Hayır hayır, amaçsız ve hedefsiz değilim; kendimden memnunum sadece. Ben istemek meselesini hayatımdan çıkaralı çok oldu, ben bir şeyi istemem, öyle bir alışkanlığım yok. Öyle öğretti ailem bana.
Güzel bir lüks olmalı bu? - Tam da bu işte! Parayla satın alınan şeyler olarak tanımlanır ya lüks, aslında parayla satın alınmayacak şeyler lükstür. Benim hayatımda öyle en azından! Gülüp eğlenmek lükstür bana göre. Herkesin o lükse sahip olmasını çok isterim, bunun için çalışıyorum zaten. Lüks denilen şey insanın içinde. Şunu çok samimi söylüyorum; sade olmak, gerçekten hiçbir şey olmadan da hayattan zevk alabiliyor olmak bir lükstür. Spor otomobile binmekle, kaldırımda yürümek arasında aldığın zevkte pek bir fark yok aslında.
O spor otomobile sahip biri olarak konuşuyorsunuz ama! - Daha iyi değil mi?
Sahip olmayan biri farkı anlayamaz ki... - Sahip olmayan birisi gözünde büyütüyorsa, başka bir yere koyuyorsa saçma! Tabii ki spor otomobil çok zevkli bir şey, belki o yüzden pahalıdır falan ama hayatta daha da güzel şeyler var, daha pahalı olan...
Bunu Cem Yılmaz söylüyorsa, vardır bir nedeni diyorum!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA