Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Evli, mutlu tasarımcı

Köşemde hiç çanta ve ayakkabı tasarımcılarına yer vermediğimi fark ettim. 1 Haziran'da yazdığım üzere; Amerika Moda Konseyi'nin bu sene ödüle layık gördüğü Tabitha Simmons'dan bahsetmenin iyi olacağı görüşündeyim... Genç İngiliz tasarımcı aslında film ve set tasarımı eğitimi almış.
Bir filmde ya da dizide yer alan karakterleri oynayan oyunculara, bu kimlikleri canlandırmalarında yardımcı olacak kıyafet ve aksesuvarları tasarlamak ya da herhangi bir sahnenin ruhunu yansıtacak en uygun dekoru gerçekleştirmek için eğitim almış Tabitha Simmons.

YAZLIK BOTLAR FAVORİM
İlk çıkışını 2009'da yapan genç tasarımcı, bir anda moda otoritelerinin ilgisini çekmiş, İngiliz Moda Ödülleri'nde Yılın En İyi Çıkışı Ödülü'nü almış. Ünlü moda fotoğrafçısı Craig McDean ile evli olan, iki erkek çocuk annesi Simmons'ın; Manhattan Chelsea'deki 1870'lerden kalma evi de, ev dekorasyonu dergilerinin favorilerinden.
Son derece sade formlarda tasarladığı ayakkabılarına uyguladığı zarif detaylar ile onları benzersiz kılan genç tasarımcı, geniş bir renk paleti kullanıyor. Sadece siyah ve kahverengine sıkışmayan botları, babetleri, dolgu topukları ve sandaletlerinde yumuşak deri ya da nubuk kullanması, sıkan ayakkabının ne büyük bir dert olduğunu bilenlere hitap ediyor. Açıkçası ben ayakkabı seçiminde öncelikle güzel görünüme önem veren biriydim. Eski bir balerin olmamdan dolayı sıkan, vuran ayakkabılara da alışığım.
Fakat yaşamımız boyunca tüm ağırlığımızı çeken zavallı ayaklarımıza gereken değeri ve önemi vermemiz gerektiğini yeni anladım. Bu nedenle Simmons, son dönem benim de sevdiğim ayakkabı tasarımcılardan biri oldu. Özellikle önden bağcıklı, bilekte biten, dantel gibi işlenmiş yazlık botları favorilerim arasında.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA