Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Sophıa Loren ile dün, bugün ve yarın

Grace Kelly, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Rita Hayword... Hollywood'un klasik döneminin yıldızları sanırım artık yok. Hollywood'un, filmlerini tanıtmak ve satmak için hâlâ ünlü ve parlak oyunculara ihtiyacı olsa da, artık star yönetmenler ile son model teknolojiler de işe yarıyor. Bir haftadır İtalyan sinemasının Amerika'ya hediye ettiği en güzel oyuncu olan Sophia Loren'in biyografisi 'Dün, Bugün ve Yarın'ı okuyorum. Ben Loren'i 2005 yılında düzenlenen 24. İstanbul Film Festivali'nin açılış töreninde canlı görme fırsatına sahip olmuştum. İlerleyen yaşına rağmen göz dolduran bir fiziği vardı. Geniş çerçeveli numaralı gözlükleri onun iri yeşil gözlerinin güzelliğini gölgeleyemiyordu.
hınzır ve çekici
Antik Yunan heykellerine benzeyen görkemli güzelliği ile bilinen Loren'in son derece içten bir dille anlattığı hayat hikayesi; ünlü olmanın tarihin her döneminde, her coğrafyada ne kadar zor olduğunu kanıtlıyor. Beni oldukça etkileyen bu kitap vesilesiyle, ünlü yıldızın kıyafetlerinden bahsederken, aynı zamanda Hollywood'un klasik döneminin güzellik ve estetik anlayışına da değinmek istiyorum.
Hınzır ve baştan çıkarıcı tarzı ile sadece iyi bir oyuncu değil, aynı zamanda bir stil ikonu olan Loren asla kendini beğenmiş bir kadın olmamış.
Güzelliğine methiye düzenlere, "Bu koca eller, ayaklar ve ağızla mı?" diye sorduğu hâlâ anlatılır. Kum saati görünümlü vücudunun tüm güzelliğini yansıtan, omuzları açık bluzlarının altına giydiği volanlı eteklerini, incecik belini belirginleştiren kalın kemerlerle süslemesi onun en belirgin tarzıdır. İri dalgalı kestane saçlarını, dağınık bir topuz yaparak ensesinde de toplar.
İri göğüslerini belirginleştiren derin dekolteli ve askılı gece kıyafetleri ise katıldığı her davette göz doldurmuştur eminim. Çok feminen bir tarza sahip olan yıldızın giyimde en çok tercih ettiği renkler ise beyaz, çikolata kahve ve bordo. Sophia Loren'in en sevdiğim üç kıyafeti ise sırayla şöyle:
1- 80 yaşında Los Angeles'ta katıldığı 'Dark Places' filminin galasında giydiği siyah, yakasında üç penceresi olan elbise. Bu elbise ile Loren bana ve tüm hemcinslerine umut ışığı oldu.
2- 1959 yapımı 'That Kind of Woman' filminde giydiği puantiyeli, derin göğüs dekolteli, yakasında çiçek olan ipek elbisesini tam yedi Oscar sahibi olan Hollywood'un en ünlü kostümcüsü Edith Head tasarlamış.
3- 1960 yılında çektiği 'The Millionairess' filminde giydiği Pierre Balmain imzalı, onun tarzını en belirgin şekilde yansıtan beyaz elbise.
Ne denir ki; güzellik yaşta değil, stilde ve kendine saygıdadır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA