Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

New York Moda Haftası'nda gelecek yazın modası belli oldu

Moda haftası demek; şehrin atmosferinin değişmesi, güzelliğe, modaya, heyecana, neşeye doyması demek. Bu hareketlilik, organizasyonun gerçekleştiği belli sokaklara ve mahallelere etki etse de, moda haftaları; yapıldıkları şehirler kadar yerel moda endüstrisini, ülkenin ünlü modacılarının isimlerini de dünyaya duyurmaya yarayan en etkili araçlardan biri. Bu nedenle modacı için moda haftalarında defile düzenleyebilmek çok önemli. Sonbahar sezonundaki ilk büyük moda etkinliği olan New York Moda Haftası yine büyük ses getirdi. Bu kadar önemli ve sezonun ilk moda haftası için elbette tüm modacılar harıl harıl çalışmışlar. Sonuç da elbette çok iyi oldu.
Moda dünyasındaki 10'uncu yılını kutlayan Alexander Wang, köklerine dönerek New York'un sokak modasından esinlendiği bir koleksiyon hazırlamış. Son yıllarda geri dönen grunge ruhunu yansıtan tasarımlar, kısa üstler ve oldukça bol alt parçaların birleştirildiği, bol püsküllü, bol fileli, bol deri parçalar dikkat çekici. Defilesini direk dansı yapan striptizciler ile tam bir sahne şovuna dönüştüren Wang'in tasarımları, bana Gwen Stephanie'nin 1990'lı yıllarda giydiği sahne kostümlerini hatırlattı ama New York ruhunu yansıtıyor mu derseniz, cevabım yüzde 100 evet olacaktır.
Artık kimsenin ismini Spice Girls ile anmadığı Victoria Beckham, Roland Mouret'nin 2000'lerin başlarında meşhur ettiği Galaxy Dress benzeri kıyafetler dışında, yaratıcı tasarımlara da el atmış. İpek ağırlıklı koleksiyonunda; pantolon etekler ve tunikler göze çarpıyor. Patchwork tasarımların da göze çarptığı koleksiyonu, büyük omuz çantaları tamamlıyor.

TOP MODELLERİN İSTİLA ETTİĞİ DEFİLE
New York denince akla gelen modacılardan Diane von Furstenberg'in boho temalı defilesi ise yıldız top modellerin istilasına uğramış gibiydi. İsmi ile özdeşleşmiş anvelop elbisenin ağırlıkta olduğu defileyi, yeni kampanyasının yıldızı Karlie Kloss ile açan Fursternberg'in defilesinin diğer güzelleri Irina Shayk, Kendall Jenner, Gidi Hadid, Jourdan Dunn ve Lily Aldrigde'di. Şahsen ünlü modacının Victoria's Secret şovlarından etkilendiğini düşünmeye başladım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA