Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Bu yaz boynu saran kolyeler moda

Bu sezon her detaydan bahsettik ama 2016 yazının en favori aksesuvarlarından hiç söz etmedik. Oysa bilekliktir, küpedir, eşarptır, tokadır; ben aksesuvardan asla vazgeçemem.
Çok sade, çok sıradan bir kıyafeti; doğru aksesuvarın ne kadar çekici yaptığını da çok iyi bilirim.
2016 yazı için şöyle kısa bir liste yaptım:
1. İngilizce chocker yani 'boğan' gibi manidar bir anlamı olan; boynu tamamen saran bantlar ya da kolyeler çok moda. İster sıralı dizilmiş inci, ister siyah kalın enli bir kurdelenin ucuna takılmış pembe bir gül olsun; boynumuzu sıkı sıkı saran bu şık detaylar, yazın modası olan, omuzları açıkta bırakan bluzlara çok yakışacak.
2. Her bir kulağımıza birbirinden farklı, çok uzun ve göz alıcı küpeler takmak, çok moda. Şu kulağı yırtacak kadar büyük, sallantılı, boncuklu küpelerin, göze daha çok görünmesi için, zarif bir topuz çok şık duracaktır. İki çift süslü püslü küpeniz yok mu ya da en sevdiğiniz sallantılı küpenizi mi kaybettiniz? Hiç üzülmeyin; tek bir kulağa küpe takmak da çok revaçta.
3. Elmalı, kirazlı, çilekli, yaseminli, güllü, papatyalı kolye ve küpeler ile başa takılan bantlar; bu yazın favori aksesuvarları arasında. Bunları almaya üşeniyorsanız, kiraz vakti geldi; kulaklarınıza iki çift kiraz takın, hem çocukluğunuza dönün, hem de ortamın yıldızı olun.
4. 1980'ler ve 1990'ların esintisi gümüş takılar, altının tahtını bu yaz sallıyor. Çekmecelerinizin derinliklerinden gümüş takılarınızı çıkarın ve parlatın. Her parmağınıza ayrı bir yüzük takın; hiç gocunmayın.
5. Coco Chanel'in bir devrim niteliğinde kullandığı uzun inci kolyelerin geri dönüşü, incili aksesuvarların da ön plana çıkmasını sağladı.
İncili küpe, broş, bileklik ve bilezikler; bu yazın vazgeçilmezleri olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA