Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Kendini önemsemek moda haline gelecek

Güçlü, kendinden emin, yeni kararları almakta destek veren, önce kendimizi, sonra çevremizi değiştireceğimiz bir döngüye giriyoruz. Yazın en donanımlı Yeniay'ı dün gerçekleşmiş olsa da bugünden itibaren desteğini göreceğiz. Tüm dünyayı kucaklayan bu Yeniay, adı gibi bize yenilikleri getirecek. 23 Temmuz'da yani dün meydana gelen bu gökyüzü olayı bol ateş etkisinde gerçekleşti. Mart ayında da benzer bir gökyüzü gündemine hakimdik. Ve o dönem diğer ateş grubunun temsilcisi olan Koç'un etkisinde Yeniay gerçekleşmişti. Yılın ikinci ateş grubu etkisindeki Yeniay; iddialı, bir o kadar cesur, atak, egosu yüksek bir hava estirmeye başladı. Tam olarak bencil bir tavır sergilememize neden olurken aslında ihmal ettiğimiz birçok konuda revizyondan geçmemizi de sağlayacak. Yani bu dönem kendimizi önemsemek adeta bu sürecin modası haline gelecek. Eğitime, bilime, entelektüel yaklaşımlara, tarzımıza, düşünce yapımıza kadar birçok alanda farklı bir çerçeve çizecek. Yani herkes kendi payına düşeni yaşayacak, yaşatacak.
Ateş grubunun ağırlıklı vals yaptığı bu döngüde; Ay, Aslan burcunun ilk derecelerinde yer alıyor. Güneş ise Aslan burcunun ilk derecelerinde hareket ediyor. Mars ile ilişkisi bir yana dursun, gökyüzünde ateş grubundan meydana gelen bir de üçgen var. Tüm bunlar gündemi bir anda değiştirecek ve üst üstte olaylar yaşanacak. Merkür'ün Aslan burcunun son derecelerinde yer alması ayrıca kadersel olaylar, iletişimi bol ve hızlı gelişmelere vesile olacağını da işaret ediyor. Kulaktan kulağa, dedikodusu bol, meraklı ama bir o kadar da atak bir süreç başladı.
Aslan burcunda gerçekleşen Yeniay'ın ateşi bol, su ve topraktan yoksun olması, hava elementi için bir parça anın yükseleninden faydalanması; olmazları olduran, tutkulu, aşk dolu, belirsiz kalan olayların netleştiği, çözüm odaklı, bile bile lades yaptıran, sonucu belirleyeceğimiz başlangıçları ve kapanışları temsil ediyor. Merkür'ün bu süreçte Uranüs ile iş birliği yapması ve Hygeia asteroidinin toprak burcuyla birleşmesi, gündemi ilginç kılıyor. Satürn'ün geri hareketi ile taçlanan gökyüzü, yeni oluşumlara vesile oluyor. Aslında hepimizin hayatına dokunacak olan Yeniay, Ağustos ayında meydana gelecek olan Aslan burcundaki Güneş tutulmasına hazırlık süreci gibi… Yani şu sıra yaşayacaklarımıza ilerisi için kısa bir pas atıyor, uzun vadeye yayılacak olan gelişmelere kısa bir fragman tadı bırakıyor.

ASTROTAVSİYE
Bu döngüde karışan hislerimize yönelmek yerine; nedenlerini sorgulamak, çok daha net sonuçlara götürecektir. Dün gerçekleşen Yeniay'ı bir milat olarak sayabilir ve hayatınızı zora soktuğuna inandığınız davranış ve düşüncelerinizi revize edebilirsiniz. Özellikle denge kurmakta zorlanılan konuların üzerinde düşünmek ve adım atmak uzun vadede kazandıracaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA