Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Aslında burçlar bildiğiniz gibi değil

Gökyüzü bu kadar baskınken, gelin size burçların baskın yönlerini anlatayım. Böylece siz de çevrenizdeki kişileri burçlarına göre analiz edebilirsiniz.
Her burca kimlik kazandıran, baskın ve belirgin temel özellikler vardır. Birçoğumuz bu özellikleri ezberlemiş olabiliriz. Mesela Koç dendiğinde sinirli, Başak dendiğinde titiz, Balık dendiğinde ise sulugözlü bir insan modeli akla gelir. Bazıları doğru olsa da aslında madalyonun diğer yüzü farklıdır. Yazımı okuyun ve insanları burçlarına göre kategorilere ayırmadan önce tekrar düşünün.

KOÇ: Koç denince; sabırsız, öfkeli ve sıkılgan yapılı biri aklımıza gelir. Fakat bunların yanı sıra, belki de burçlar içindeki en şenşakrak kişiler onlardır. Hayatı doyasıya yaşarlar. Gülmek, farkında olmadan yaptıkları bir eylemdir; adeta refleks gibi...

YENGEÇ DIŞA DÖNÜKTÜR

BOĞA: Boğa burcunun tipik özelliği, rahatına düşkün olmasıdır. Bu durum, sadece kendisini düşündüğü gibi bir imaj yaratabilir ama aslında değer verdiği insanlar için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Yaptığı her işte ya da gittiği her yerde, önce kendini rahat hissetmesi önemlidir.

İKİZLER : İkizler burcu için hep söylenen şey, çift karakterli olduğudur. Değişken bir yapısı olduğu doğrudur fakat bu, iki farklı karakteri olduğu anlamına gelmez. İkizler burcu, kurduğu aktif diyaloglarla öne çıkar. Çok konuşmayı, bildiğini paylaşmayı, öğretmeyi sever. Buna karşın zaman zaman karşısındakini dinlemekte sıkıntı yaşar.

YENGEÇ: Yengeç burcunun evcimen olduğu söylenir. Elbette onun için yuva önemlidir ama evcimen biri diye evde oturmasını beklemeyin. Tam tersine Yengeç; evini düzenledikten sonra kendini dışarıya atar, hatta sokaklar ondan sorulur diyebiliriz. Gezme ve sosyalleşme isteği, çok bilinmeyen özelliklerindendir.

ASLAN : Aslan için her zaman 'Liderdir, gösterişi ve parayı sever' denir. Aslında Aslanlar, boş yere sükse yapmayı sevmez. Liderlik özelliği ise ruhunda vardır. İnsanların önüne çıkıp 'Orduları ben yönetiyorum' demez. Sözle değil, yaptığı işlerle liderliğini ve havasını gözler önüne serer.

BAŞAK : Başak burcunu tanımlamak için titiz kelimesi kullanılır. Ancak Başaklar'ın ellerinde toz beziyle, tüm gün evde temizlik yaptığını sanmayın sakın. Eleştirileri ve kaygılarıyla ün salmış bir burçtur Başak. İnsanları eleştirmenin yanı sıra, gerektiğinde kendisini de ağır bir şekilde eleştirir ve her zaman mükemmeli arar.

TERAZİ: Terazi burcu için dengelidir derler. İşin aslı; Terazi, huzura kavuşmak için kendi içinde denge arar. Duygularını mantığıyla dengelemek için elinden geleni yapar. Dengeli gibi görünür fakat içinde ne fırtınalar koptuğunu bir o, bir de Allah bilir.

AKREP: Akrep burcu ve tutkular… Tutkulu olsalar da abartıya kaçmazlar. Her şeye sıkı sıkı bağlı değildirler; kafalarına eserse çekip giderler. Yani tutkunun da bir sınırı vardır. İnsanlar, Akrepler'in karşısında içlerinden konuşmaya bile çekinebilir. Dışarıdan çok soğuk görünseler de onu tanıdıkça bu fikriniz değişir.

YAY : Yay burcu, her zaman seyyah ve özgürlükçü olarak anlatılır. Çok cömerttir ve para harcamaktan çekinmez derler ama aslında bu doğru değil. Yay burcu; evine ve düzenine çok bağlıdır. Mecbur kalmadıkça evinden çıkmak istemez. Yay'ın özelliği, kendisini hayatın akışına bırakarak yaşamasıdır.

BALIK HEP AĞLAMAZ

OĞLAK : Oğlak burçlarının çok maddiyatçı olduğu söylenir ancak bu doğru değildir. Sağlamcı olmalarıyla, maddiyatçılığı karıştırmamak gerekir. Oğlak denince, disiplin ve otorite akla gelir. Oğlaklar, sürekli aynı şeyleri duymaktan bıkmış olabilir fakat kontrolsüz bir hayatı da asla düşünmezler.

KOVA: Her şeyi bilebilir, herkesin yardımına koşabilir ama kendi hayatından asla ödün vermez. 'Önce kendim' der, sonra başkalarını düşünür. Birçok şey yapmaya niyetlenir. Bambaşka şeyler yapmak ya da hiçbir şey yapmamak; Kova burcunu tanımlayan özellikler bunlardır.

BALIK : Balık burcu dendiğinde ağlamaklı, duygusal biri akla gelir. Fakat Balıklar'ın kendileriyle ilgili bu tanımlamaya katılmadığından eminiz. Balık burcu, duygusal değildir; sadece çevresindeki kötü olaylardan, birçok kişiye göre daha çok etkilenir.

ASTRO GÜNDEM
Ay-Venüs 120'liği, aşıklar ve ihtiraslı evlilikler için karışık bir gün olacağını işaret ediyor. Özellikle ilişkisi ya da evliliği bitmiş ancak gönül bağı devam eden çiftler, sert yüzleşmelerle karşı karşıya kalabilir. Hayatınızda; iyi günde, kötü günde, gönlünüzü vefasına ve samimiyetine teslim ettiğiniz birisi varsa, onunla ilgili fikirlerinize şüphe düşürecek davranışlarla karşılaşabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA