Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kulüp olabilmek

Tarihsel olarak hiçbir takım şampiyon olmamıştır. Şampiyon olan kulüptür.
Kulüp sahada oynayan futbolculardan, onun taraftarına, medyasına, başkanına, yönetimine, lobisine ve geçmişine değin bütün bu olguları içinde barındıran bir organizasyon kurumudur. Bu olgulardan biri-birileribirçoğu eksikse...
Örneğin Sivassponr... Ne kadar iyi takım olursanız olun adınız Uygun-Otyakmaz diye yankı buluyorsa ve gerisi yoksa...

100 BİN SİVASLI MI!

Son Sivas maçı Ankara'da küme düşen Hacettepe'yle. Sivas şampiyonluğa oynuyor. Ankara'da 100 bin Sivaslı'nın yaşadığı söyleniyor. Kaldı ki Sivas-Ankara arası 5 saat. Ve tribünlerde iki veya üç bin Sivaslı! İşte Sivasspor bu, yani kulüp olamayan bir takım. Yarın Bülent Uygun ve Mecnun Otyakmaz gidecek, Sivasspor bitecek gibi.
En yakın örnek Malatyaspor. Şimdi Bank Asya'da bile yok. Yine tarihsel olarak örnek hayli çok.
Sırasıyla Göztepe, Eskişehir, Kocaeli, Gençlerbirliği, Gaziantep gösterilebilir.
Buradan Trabzonspor'a geçebiliriz...
Trabzonspor bu ülkede 3 İstanbul takımından şampiyonluğu alan ilk ve tek takımdır. Bunu da 6 kez başarmıştır. Son şampiyonluğundan itibaren 25 yıl geçmiştir ama bu süre içerisinde hep şampiyonluk mücadelesi vermiştir.

DİNOZORLAR GÖRMEZ!
İlksel nedeni-niyesi Trabzon'un futbol tarihçesidir, futbol damarıdır. Yukarıdaki şehirlerden tek ve de en önemli farkı budur.
DÖNEMİN UEFASI'NA ATATÜRK'ÜN VERDİĞİ 3 ŞEHİRDEN BİRİDİR TRABZON.
Bu futbol tarihini okumayan bir yeni yetme yazar takımı ve de bu tarihi bilmezden gelen bir dinozor güruhu var ki hem bu gerçekleri görmezden gelirler hem de inkâr ederler.
Öyle ki Trabzonspor'u göreceli olarak o sezonun moda takımlarıyla temcit pilavı gibi örneklendirirler.
Dilimizde tüy bitti söylemekten; Anadolu'dan Trabzonspor dışında bir başka şampiyon çıkması olanaksız değil ama çok zor. Şampiyonluğun tarihsel, sosyal, ekonomik gereklilikleri bulunuyor. Bu illiyetler Trabzonspor dışında hiçbir Anadolu kulübün de yok.
Yarış takımlar değil kulüpler arasında yaşanıyor ve her yıl-her sezon moda takımlarla renklenerek sürüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA