Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Geleceğe bakılmalı

Bir sezon daha geride kaldı. Trabzonspor'a düşen lig üçüncülüğü. Hikayeyi hep biliyoruz; Şampiyonlar Ligi fırsatı son maçta kaçtı. Aslında tuhaf bir maçtı, seyirci coşkusuzdu, futbolcular dirençsizdi. Fenerbahçe de farklı değildi. Maç son 10 dakikada basketbola döndü. Her iki tarafa da beraberlik yetmiyordu. Biri yenecekti, o Fenerbahçe oldu.
Maça ve Trabzonspor'a değinmeden seyirciye dair bir üst not... 1996 yılından bu yana en hayati maçını hem de ezeli rakibiyle oynadı Trabzonspor. Yenildi de. Maç sonu bırakın olayları, seyirci her iki takım oyuncularını da ayakta alkışladı. Bence sezonun fair-play görüntüsüydü bu. Ne var ki sorun bu ödülü vereceklerin zihniyetiyle ilintili. Zira bu andığım, özlediğimiz güzelliği ulusal, görsel medyada kimse ne yazdı ne konuştu. Açıkçası Trabzonspor seyircisinin ezberlerini bozması hiç hoş olmadı!
Gelelim maça ve Trabzonspor'a...
Bu maç bu sezonki Trabzonspor'un adeta testiydi. Adı: Ne kadar köfte o kadar ekmek. Kocaeli, Bursa, Eskişehir galibiyetlerine ekmek yetti ama Fenerbahçe maçı ekmeksiz köfte yedirdi. Tıpkı Sivas, Galatasaray, Beşiktaş maçlarında olduğu gibi. Bu takımlara karşı başarısız olmak konsantrasyondan önce bir güç sorunuydu bence.

NOKTA TRANSFERLER YAPILMALI
Şimdi lig bitti, yeni şeyler söylemek lazım. Trabzonspor sezon başında koyduğu hedefi tutturma anlamında başarılı olmuştur ama yükselen hedefi yakalayamamış olması da puanını eksiltmiştir. Maddi-manevi kaybı da hayli çoktur.
Artık öne bakma zamanı. Sezon başında takımda direkt oynayan 8 yeni oyuncuyla yola çıkıldı. Bu kadroya eskilerden Hüseyin, Umut, Serkan, Yatara ve Tayfun eşlik etti. Şu an iskelet belirlendi gibi. Fazlalıklar gidecek, eksiklikler giderilecek. İlki belli, ikincisi ise çok önemli. Önce aksayan yerler belirlenecek sonra o yerlere önemli oyuncular alınacak.
Daha çok yazacağız kuşkusuz, ama bu yazıya sığdırabileceğim önermeler şunlar: Trabzonspor'da eksik olan yerler; başta bir golcü, orta sahada oyunu iki yönüyle oynayan oyun kurucu, sol ön dış, sağ bek ve stoper gözüküyor.
İlk ikisini Türkiye'de bulmak zor, dışarıdan alınmalı. Diğer yerlerin için ise Türkiye'de fazlasıyla aday var. Ne var ki alınacak bu oyuncular moda deyimiyle 'nokta transferler' olmalıdır, tartışılmayacak isimlere yer verilmesi gerekmektedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA