Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sessiz sedasız

Üç ay önce çok sevdiğim bir ağabeyimle sohbet ediyordum. Konumuz Trabzon'un futbol tarihçesiyle ilgiliydi. Kendisine şöyle bir soru yönelttim: "Sence Trabzon'un gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları kimlerdi?" Öncesini az seyrettiği 60'lı yıllardan başladı, sonrasını ucu açık bıraktı. "Akrep Celal ve Harun Kırman" diye söze başladı. "Akrep Celal, Metin Oktay'a Harun Kırman ise Lefter'e benzerdi" dedi. Sonra "Ergin ve Cenap Genç" diyerek Ahmet Suat, Köksal Mesci, Bülent Şahinkaya, Sinan (Eski Beşiktaşlı) isimlerini verdi. Daha sonrasını sordum, cevap olarak "Bitti" dedi.
Celal, Harun, Ergin, Cenap gibi oyuncular oynarken belki 3-5 yaşlarındaydım. Köksal, Bülent ve Sinan ağabeyleri ise hatırlıyorum. Sonra bir soru daha sordum: "Sence en iyileri kimdi?" Yanıt, "Bülent Şahinkaya ve Sinan'dı" diye geldi.
Bülent Şahinkaya'yı son yıllarında Galatasaray'dan anımsıyorum. Sonrasında ise Bayburt'ta askerliğimi yaparken büyük yardımlarını gördüm. Sevgili dostum Güngör Şahinkaya'nın ağabeyiydi. Çok değer verdiğim Coşkun ve Sebahattin ağabeylerin kardeşiydi. Her ölüm erkendir. Ama Bülent bu dünyaya erken veda etti. Şairin dediği gibi "Ölüm nerede, nasıl, kaç yaşında gelir, bilmemiz mümkün değil".
Bülent Şahinkaya değeri fazla anlaşılmayan bir futbol virtüözüydü. Sessiz-sedasız, reklamsız geldi ve gitti. Toprağı bol olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA