Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzon geçen sezondan iyi...

Sezon öncesi hazırlık maçlarında Trabzonspor'u üçü yurt dışında televizyondan, biri canlı Avni Aker'de olmak üzere 4 kez izledim. Geçen sezondan ilk 11 anlamında Hüseyin dışında ayrılan yok gibi.
Katılanlar Engin Baytar, Tjikuzu, Zafer, Ferhat, dün transferi resmiyet kazanan Gabriç ve kuşkusuz Hugo Broos.
Broos'a yönelik edindiğimiz ilk duyumlar hayli pozitif. İş ahlakı mükemmel olan, kendinden önce takımını öne çıkarmayı seven, mütevazi bir insan deniliyor. Kuşkusuz diğer özelliklerini zaman içinde göreceğiz. Bizler de ona hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz.
Gelelim yeni transferlere...
Engin'in alınmasını geçen sezondan beri çok istedim. Alındı; çok sevindim. Bugüne kadar da ortaya koyduğu performansla yanılmadım. Bundan sonrası Engin'e ait. İnanıyorum ki bu yıl Türkiye'de flaş isimlerden biri olacaktır. Tjikuzu, Hüseyin'den boşalan ön libero mevki için ideal bir isim. Belki Hüseyin kadar karşılayıcılığı yok ama oyunu dikine oynaması, temposu ve pas isabetiyle çok katkı yapacağını düşünüyorum. Ferhat, Cale'nin alternatifi olarak alındı. Genç ve geleceği parlak bir oyuncu. Ya Cale'nin performansını çok artıracak ya da yerini alacak. Zafer Yelen ise iyi bir kumaş ama bana zamana ihtiyacı olduğu hissini verdi.
Sisteme gelmeden önce...
Bu transferlerle Trabzonspor neredeyse her mevkide alternatifli bir kadro oluşturmuş oldu. Birbirine denk iki 11'i sahaya çıkartmanız mümkün. En az bir oyuncu daha alınacağı düşünülürse bu önemli bir artı.
Hugo Broos belli ki tek santrforlu sistemi benimsemiş durumda. 4-4-2'yi Heerenveen maçında denedi ve olamayacağına karar verdi. Sistem 4-5-1 veya 4-4-1-1 olacak. Sağ ön dışta Yattara veya Barış'a itirazım yok, itirazım sol ön dışa. Engin ve Alanzinho'nun bu yerin oyuncuları olmadığını düşünüyor. Gabric ısrarı bu yüzdendi.

UMUT MU, GÖKHAN MI?
Orta alan Broos'un en büyük zenginliği. Hazırlık maçları gösterdi ki bu alandaki rekabet kaliteyi de artırdı. Ayrıca pas oranı yükseldi. Ama en önemli eksiklik TOPU ÇALMA HEVESİNİN TOPU KULLANMA HEVESİ KADAR OLMAMASI. Bu özellikle büyük maçlarda hayli baş ağrıtır, dikkat!
Tek santrfor belli ki Gökhan-Umut'tan biri olacak. Bu oyuncuların özellikleri hayli farklı ama biri tercih edilecek. İkisi de pivot santrfor değil. Bu sistem Hakan Şükür tipi santrfor ister. İkisinden bir Gökhan Bulut veya Umut Ünal olamayacağına göre burada baş ağrısı yaşanacak gibi. Bir yabancı santrfor düşünülebilir mi? Bu da bu iki oyuncuyu kenarda oturtmak olur ki buna da gönlüm pek razı değil. Hazırlık maçları gösterdi ki Trabzonspor geçen sezonun üzerine katmış durumda. Kağıdın üzerinde daha başarılı olacağı yazıyor. Bundan sonra her şey-çok şey futbolcuların elinde. İlk maç zorlu Sivas deplasmanı. İyi başlamak çok önemli.
Son söz: Yeni sezonda hep hak edenler kazansın istiyorum. Hakemlerimize de başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA