Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Broos gözden geçirmeli

Trabzonspor kendi sahasında Diyarbakır önünde hiçkimsenin beklemediği bir sonuç aldı. Dünkü görüntüde en büyük pay Hugo Broos'a ait. Çünkü Trabzonspor'un hazırlık maçları da dahil bugüne kadar oynadığı maçlardaki oyun kurgusunu tamamen değiştirdi. Kendi sahanızdaki maça Ceyhun ve Tjikuzu'lu iki ön liberoyla oyuna başlarsanız böylesi bir sonucun ortaya çıkmasını doğal karşılamanız gerekiyor. Savunmada Giray ve Egemen'in top kullanma becerileri kısıtlı. Serkan bu bölgeden hücuma çıkan tek oyuncu. Cale içinse söylenebilecek tek söz: Hiç yok. Ferhat özellikle Trabzonspor'un kendi sahasındaki maçlarda düşünülmeli. Orta sahada Tjikuzu ve Ceyhun oyunun savunma tarafında varlar fakat dün her iki oyuncu da defansif görevlerinde bile kayıptı!

COLMAN'I KİLİTLEDİLER
Orta sahada bu yüzden bütün yük Colman'a bindi. Diyarbakırspor da Colman'ı kilitleyince bu bölge tamamen çöktü. İki kanadı da gezen Alanzinho driplinglerini üçüncü bölgede yapmalı yoksa rakip savunmayı etkisiz kılarak pozisyon üretme şansı yok. Engin ise Sivas maçında olduğu gibi çok silik bir görüntüdeydi.
Sezon öncesinde önde tek forvetli oyun sisteminin Trabzonspor'a uygun olmadığını belirttim. Çünkü Umut ve Gökhan Ünal böylesi bir oyun sisteminde tek forvet oynadıklarında etkili olmaları çok zor. Trabzonspor ikinci yarı Selçuk'la oyuna başlasa daha etkili olurdu.
Diyarbakırspor orta sahayı ele geçirdikten sonra iki kanattan da atak girişimlerinde bulundu. Attıkları ilk gol hazırlanış ve sonuç anlamında gerçekten çok güzeldi. Fakat bu golde Egemen'in hatası büyük. Uzatmada yine Egemen'in hatasında attıkları golle de hiçkimsenin beklemediği bir sonuca imza atmayı başardılar.
Sonuç olarak Sivasspor galibiyetiyle beraber lige iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor'un kendi sahasında aldığı bu skordan sonra eksikleri görerek daha farklı bir yapıya kavuşması gerekiyor.
Avrupa'da oynayacağı maç bu yüzden çok daha büyük önem kazandı. Hugo Broos'un bu oyun sistemini gözden geçirmesi gerektiği kanısındayım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA