Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Arda Turan farkı

Dün zorlu bir geceden sonra Estonya'yı geçtik. Bir kez daha gördük: Kolay görünen karşılaşmalarda sıkıntılarımız var. Tuncay'ın attığı ilk gole kadarki bölüm tam bir korku filmi gibiydi. Nasıl olmasın?
Maçın hemen başlarında kalemizde öyle gol bir gördük ki, akıl alır gibi değil. 2-3 kez topu uzaklaştırma şansımız olmasına rağmen bunu bir türlü gerçekleştiremedik! Golden sonra ise böylesi kötü bir zeminde pozisyonlar bulmak için ısrarcı bir biçimde kalabalık Estonya savunmasının göbeğinden hücum girişimlerinde bulunma yanlışı içerisindeydik. Halbuki daha sakin olabilsek, kenarda topla buluştuğunda çok etkili olan Arda'yı daha fazla buluşturabilsek daha önce golü bulma şansımız vardı. Attığımız gol kenardan Arda ile başladı ve Tuncay ile sonuca ulaştı. İkinci gol ise Arda'nın tek başına kişisel çabasıyla gerçekleşti.

ÇALIŞKAN TUNCAY
Karşılaşmanın ikinci yarısında oyunda daha etkin gözükmemiz gerekirken yine kalemizde beklenmedik bir gol gördük. Sonrasında ise Arda ve Tuncay ile sonuca gitmesini bildik. Savunma bloğu bütün bir maç süresince çok önemli hatalar yaptı. Gökhan Gönül sakatlığından olacak ilk yarıda hemen hemen hiç hücum girişiminde bulunmadı. Orta sahada Emre ve Hamit tempoyu yükselten oyuncular olarak öne çıkarlarken, Tuncay her zamanki çalışkanlığı, dinamizmi ve attığı iki golle skorda büyük pay sahibi oldu.
Ancak bu karşılaşmada anlatılması gereken bir oyuncu vardı ki, onu en sona sakladım. Son yıllarda hiçbir oyuncunun ulusal bir maçta böylesi etkin ve sonucu değiştiren isim olduğunu görmedik. Bir Arda seyrettim ki, gerçekten tek başına bir takım. Oyunun keyiflendiği anlarda, topu ayağına aldığında kilidi çözen, gol atan, attıran, gol pozisyonları yaratan bir oyuncu kimliği ile sahada yer aldı. Arda, grupta kalan maçlarımızda da aynı performansı sahaya yansıtabilirse bizi bekleyen ve zor görünen karşılaşmaları kolaya çevirebilme şansımız çok fazla.
Artık tüm gözler Bosna maçına çevrildi. Umudum o ki, sorumluluk bilinci içerisinde, takım birlikteliğini sahaya yansıtırlarsa bu maçtan da istenilen 3 puanı çıkartabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA