Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Broos ders çıkartmalı

Ligin son üç haftasında istenilen sonuçları alamayan Trabzonspor için İstanbul Büyükşehir Belediye karşılaşması bir çıkış maçıydı. Maça birbirinin aynı Egemen'in attığı 2 golle bir başlangıç yaptılar. İki golün ardından moral kondisyonu üst düzeye çıkan Trabzonspor daha rahat bir futbol sergilemeye başladı. Orta sahada görev verilen Serkan dinamizmiyle bu alanda katkı yapmanın yanında, rakipten kaptığı toplarla da hücum girişimlerini başlatan oyuncu oldu.
Colman ilk 45'te öne çıktı ve Gökhan Ünal ile kazanılan golde payı büyüktü. Kenarlardan Tayfun ve Ferhat'ın daha önceki maçlarda görmediğimiz hücum girişimlerinde bulunmaları ve Gabriç'in etkili oyunu sonucunda ilk yarıda golleri bulan ve gol pozisyonları üreten bir Trabzonspor seyrettik.
İkinci yarının başlamasıyla birlikte - yine ilk iki golün benzeri - Egemen'le kazanılan beşinci golden sonra İstanbul Büyekşehir Belediye oyundan tamamen koptu. Kalan 40 dakikada Trabzonspor çok büyük boşluklar buldu. Girilen gol pozisyonlarında daha paylaşmacı olabilselerdi; farkı daha da artırabilirlerdi.

TAKIM SAVUNMASINA DİKKAT
Alınan 3 puan ve 6 gollü galibiyet, ilerleyen haftalar için Trabzonspor camiasına büyük moral verecek.
Bu maçtan Hugo Broos'un da çıkartacağı önemli dersler olmalı. Bir teknik adam, elindeki oyuncuların yapısına göre bir sistemi yerleştirmek zorundadır. Trabzonspor iki santrforla ve 4'lü orta saha kurgusuyla sahaya çıktığı zaman daha farklı bir görüntü ortayı çıkıyor. Takım savunması daha da üst düzeye çıkartılabilirse, daha istikrarlı bir yapıya kavuşacaklar.
Hakem Bünyamin Gezer çok rahat bir karşılaşma yönetti. Atılan iki golün maçın başlarında gelmesi sonucunda hakemi zorlayan pozisyonlar yoktu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA