Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yanlışların toplamı

Estonya-Bosna Hersek maçının sonucu, vuslatı başka bahara erteledi. Avrupa Şampiyonası'ndaki başarıdan sonra Dünya Kupası'na katılamamak gerçekten üzüntü veriyor. Hele böylesine bir gruptan umudu hiç değilse play off'a taşıyabilmek gerekiyordu. Ama beklemediğimiz puan kayıpları yaşadık, yazık. Artık önümüze bakmak zorundayız.
Maça gelince; Volkan'ın yediği iki gol dışında 4 net gol pozisyonunu kurtardığını söylersek maçın yorumunu yapmış oluruz. Bütün bir maç süresince Volkan ve Hamit dışında vasata yaklaşan oyuncumuz yoktu. Savunmanın göbeğinde Servet ve Önder arasında hiçbir uyum yok. Yediğimiz ilk golde çizgi halinde kaldılar ve bunun yanında birçok pozisyonda rakip forvet Mpenza ile baş etmekte zorlandılar.
Önder çok pozisyon hatası yapıyor, bir de zamanlama yanlışları üst düzeyde bir futbolcu. Dün bir kez daha görüldü ki Arda ve Emre Belözoğlu ulusal takım için çok önemli oyuncular. Bu ikisi olmadığında ne yazık ki milliler sıradan görüntüler veriyor. Orta sahada Hamit dışında risk alan oyuncumuz yoktu.
Ayhan oynadığı sürede çok büyük pas hataları yaptı, Nuri ise hiçbir zaman sonucu değiştirebilecek yeterlilikte değil.

HÜCUM ETMEYİ BİLMİYORUZ
İkinci yarıda Semih'i de oyuna alarak ileride daha etkili olmayı düşündük fakat Belçika yarı sahasında çok adam bulundurmamıza rağmen hücum girişimlerimiz etkisiz kaldı. Bunun en önemli sebebi hücum etmesini bilmememiz.
Kenarlara indiğimizde hala orta yapıyoruz! Pasla arkadaşlarımızı buluşturmayı bilmiyoruz. Hücumda, savunmada çok adam bulunduran rakiplerimize karşı dün olduğu gibi atak girişimlerimizi rakibin kalabalık olduğu orta bölümden kısa paslarla yapma yanlışlığını sürdürüyoruz.
Artık 2012 Avrupa Şampiyonası için bugünden başlayarak hazırlanmak zorundayız. Yalnız neleri yapıp neleri yapmadığımızı iyi analiz ederek daha sağlıklı bir takım birlikteliğini sahaya yansıtmanın yollarını aramalıyız.
Her başarısız sonuçtan sonra kişi ya da kişileri günah keçisi olarak görme yanlışlığından da bir an önce kurtulmalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA