Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sabrın sonu Trabzon'un başarısı

Şenol Güneş iki hafta önce geldi ve Trabzonspor içeride Ankaragücü'nü dışarıda Denizli'yi yendi. İki maçta 4 gol attı, hiç gol yemedi. Vesaire...
Ardı sıra yorumlar yağmur gibi yağdı;
-Şenol geldi, güneş açtı!
-Güneşli günlere merhaba!
-Şenol Hoca ile şampiyonluk çok uzakta değil!
-İşte Şenol Güneş farkı bu!
Böylesi yaklaşımlar ve duruşlar sağlıklı mı? Katılmak mümkün değil.
Geçmişe bakıldığında yine körlüğe gönüllü kılavuzluk yapılıyor. Körlükten kastım-niyetim ağaçlara bakıp ormanı görmemek.
Orman; SİSTEM!
Şenol Güneş'in bu ülkenin en önemli hocalarından biri olduğunu söylemek hayli bayat duruyor. Zira bunu herkes biliyor. Ama başarısını sistemler içerisinde, bir parça olduğu noktasında elde ettiğini de unutmamak gerekiyor. Şenol Güneş farkı da bu iklimde üremiştir. Bu iklimde her hoca başarılı olur diye bir kural yoktur ama her hocanın başarılı olabilmesi için bu iklimde yaşaması temel bir kuraldır. İklim, sistemdir.
Ne kadar yetenekli bir hoca olursanız olun sistemsizlik içinde başarmanız mucizelere bağlıdır. Örnek çok... Fenerbahçe'nin sistemsizlik ikliminde görev alan Hiddink kısa sürede kovuldu. Aynı Hiddink geçen sene Chelsea ve Rus Milli Takımı'nı aynı anda çalıştırdı. Tersi örnek de çok. Bu ülkede nice yetenekli teknik adam sistemli takımlarla buluşamadığı için başarısızdır.
Çözüm; sistem. Ama önce sabır gerekiyor. Sistemin açılımı kulüp olmak, kurumsallaşmak, takım kulübü yaratmaz. Aslolan kulüptür ve takımın boyu kulübün metresiyle ölçülür. Bu anlamda ve bu noktada diyorum ki, Trabzonspor'un güneşli günler görebilmesi, içinde Şenol Hoca'nın da bulunduğu bir sistem yapılanmasıyla mümkündür. Şenol Hoca'nın farkı daha önce çalıştığı sistemli takımlarda gösterdiği başarılarda saklıdır. Dolayısıyla Şenol Güneş tercihi doğrudur.
Böylece sıra sistemin diğer ayaklarını kurmaya gelecektir ki, bu da diğer doğrulardır. Ama Trabzonlu'nun sabırsızlığını terk etmesi koşuluyla. Aksi anlayış Şenol Güneş'i sistemin kendisi kılar. Dolayısıyla çözümün öznesi olarak onu görür. Ama bu Şenol Güneş'e yapılacak en büyük haksızlık olur.
Taraftar anlamında da hayal kırıklarını kronikleştirir. Trabzonspor'un önünde bir hafta içinde oynayacağı biri ligde Fenerbahçe'yle diğeri kupada Galatasaray ile maçları var. İkisini de yenerse Şenol Güneş kahraman olacak ki asıl tehlike zıttı olan başarısızlıklar karşısındaki duruş olacak! Her sezon sonu "Veladdallin Amin" demekten bıkma noktasında "SİSTEM için SABIR zamanı" diyorum. Çünkü başarısızlık sabırsızlıkta saklı.



Yattara'ya 4 doktor

Sevgi köprüsü kurmalıyız

Güneşin Fenerbahçe sınavları

Sabrın sonu Trabzonun başarısı

Rövanş değil


Trabzonspor resimleri için tıklayınız...

ANA SAYFA İÇİN TIKLAYINIZ...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA