Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Becerin yoksa normal

Trabzonspor böylesi karşılaşmalarda bir türlü gerekli performansı sahaya yansıtamıyor. Aşırı motivasyon ve stres sonucu bordo-mavililer oyuna dün gece de çok kötü bir başlangıç yaptılar.
İlk 10 dakikada sarı-lacivertlilerin Trabzonspor oyuncularının akıl almaz pas hataları sonucunda bordo-mavililerin kalesinde direkten dönen topu ve bir-iki kez gol fırsatı var. Sadece Alanzinho'nun ofsayt olmayan pozisyonda hakem doğru karar verse, Trabzonspor belki de kendisini rahatlatacak golü bulacaktı. İlk yarıda 10 dakikalık bölümden sonrasında orta sahaya sıkışan bir oyun vardı.
Trabzonspor'un tempoyu yükseltmesi, F.Bahçe'yi kendi alanına hapsetmesi gerekirken, ev sahibi ekip savunmasını kendi kalesine yakın kurdu. Colman ve Selçuk geriye gelerek top almaya çalıştı.
Her iki kenardan da bir iki-kez hücum girişimi gerçekleştirilemedi.
Alanzinho ve Umut da top kayıpları yaptıkları için serbest vuruşlar dışında Trabzonspor'un gol pozisyonu üretebilme şansı da yoktu.

KIRILMA NOKTASI COLMAN
İkinci devre Colman'ın kaçırdığı gol pozisyonu maçın kırılma noktası oldu. Ardından Trabzonspor savunması sayısal olarak rakipten daha fazla olduğu bir anda taçtan gelen topta F.Bahçe büyük hatalar sonucunda golü buldu. Sonrasında Şenol Güneş Gökhan Ünal'ı sahaya sürerek çift forvete döndü.
Ancak gerek Umut gerekse Gökhan yakaladıkları gol pozisyonlarını değerlendirmediler. İşin gerçeği, böylesi maçlarda girdiğin gol pozisyonlarında becerin yoksa dün geceki sonuç doğal karşılanmalı.
F.Bahçe karşılaşmasında alınabilecek 3 puan, Trabzonspor'u yukarıdaki takımlara daha fazla yaklaştıracak ve de ikinci yarıda belki de zirve mücadelesi içerisinde tutacaktı.
Fakat görünen o ki, bugünkü oyuncu kadrosu ve kulüp yapısıyla daha yüksek hedeflere ulaşabilmesi kolay gözükmüyor. Trabzonspor bugünden başlayarak önce kendi kimliğini öne çıkaran bir sistemin ilk adımlarını atmaya başlamalı. Sabır göstermek ve sonrasında kısa, orta ve uzun vadeli programları başararak daha farklı beklenen, özlenen Trabzonspor'u hayata geçirmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA