Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sorunlar sürüyor

Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki kupa randevusunda koskoca 45 dakikada futbol adına söyleyebileceğimiz fazla bir şey yok. İki kalede de gol pozisyonunu geçtik, heyecan yaratacak atak girişimi bile yok. İlk devrede gördük ki; Trabzonspor'da sorunlar devam ediyor. Savunmanın ortasında Egemen ve Giray, büyük hatalar içerisinde. Top ayaklarındayken rakibe verdikleri iki basit top var ki anlaşılır gibi değil. Bir de aldıkları her topta ileriye uzun oynama yanlışlığında ısrarcılar. Sağ kenarda Ömer Aysan bırakın ofansif anlamda katkı yapmayı, savunmada bile çok yetersiz. Cale her zamanki gibi!
Orta alanda Selçuk ve Colman belli bir bölgenin dışına hiç çıkmadılar. Sürekli olarak geriye gelip top almayı düşündüler. Birçok pozisyonda daha çabuk oynamaları gerekirken, bir-iki hareket sonrası pas yapmayı düşündüklerinden rakibin savunmada yerleşmesini sağladılar. İlk 45 dakika boyunca Alanzinho ortalıkta gözükmedi; sadece Engin bir şeyler yapmaya çalışan oyuncuydu.

TRANSFERLERİN KATKISI ŞART
Trabzonspor, ikinci devre ilk yarıya göre orta sahada daha fazla pas yapmaya başladı. Selçuk ve Colman öne çıkarak top almayı düşündüler. Umut'un attığı golde Alanzinho'nun asisti kadar, Colman'ın mükemmel pasını da göz ardı etmemeliyiz. Golü yiyen Ankaragücü skorda geriye düşünce daha fazla hücumu düşünmeye başladı. Bu anlarda savunmasında önemli boşluklar verdi. Alanzinho attığı mükemmelle Trabzonspor'u kupada yola devam ettirdi.
Bu galibiyetten sonra, Trabzonspor kupada büyük bir olasılıkla gruptan çıkar . Ama sezonun ikinci yarısında daha başarılı ve istikrarlı sonuçların alınabilmesi için oyunculara büyük sorumluluklar düşüyor. Ara transferde alınacak oyuncuların takıma yapacakları katkı da, bu istikrarlı sonuçların gelebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Yalnız şu anda kolektif oyun anlamında birtakım sorunların hala giderilememiş gerçeğini de unutmamak gerekiyor.

*4 BÜYÜKLERE GELMİŞ TEKNİK DİREKTÖRLER...

*EN İYİ 30 BREZİLYALI...

*NAKLEN YAYIN İHALESİNDEN FOTOĞRAFLAR...

*SPOR TURUNDAN BAŞLIKLAR...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA