Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Kestirme yol "kupa"

Trabzonspor Antalya'da iki ayrı dönemde iki kamp yaptı. Türkiye Kupası'nda da Denizli Belediye ve Ankaragücü'nü yendi. Bu dönemde Trabzonspor'u nasıl buldunuz?
Denizli Belediye maçını ölçü olarak alamayız. Ankaragücü maçının ise ikinci yarısında oyun bazında olumlu görüntüler vardı. Yalnız Trabzonspor'un hala kollektif anlamda yetersizlikleri var. Yeni transferlerden Kolombiyalı Gutierrez'in nasıl bir performans göstereceğini bilebilme şansımız yok. Sivasspor'dan alınan Sezer Badur ise orta alanda dinamizmi ile faydalı olabilecek bir oyuncu. Trabzonspor ikinci yarıda kollektif anlayışı sahaya yansıtabilirlerse istikrarlı sonuçlar beraberinde gelir diye düşünüyorum.

Gökhan Ünal'ın gönderilmesini nasıl karşılıyorsunuz? Gutierrez, Murat Tosun, Sezer Badur gibi isimlerin gelişi neyi değiştirir?
Gökhan Ünal yüksek bonservis bedeliyle Trabzonspor'a katıldı. Fakat geldiği günden gidişine kadarki performansına bakıldığında "yeterli" olduğunu söyleyebilmek zor. Bana göre yönetimin Gökhan Ünal konusunda tavrını doğru olarak değerlendirmek gerek. Yeni transferlerin ise Trabzonspor'a yapacağı katkılar, uyumlarıyla doğru orantılıdır.

Trabzonspor'un ikinci yarı hedefi ne?
Her ne kadar üç puanlı sistemde şampiyonluk şansı matematiksel olarak devam etse de, öncelikli hedef Avrupa Kupaları olmalıdır. Bunun için kupa maları lige göre daha fazla öne çıkıyor. Trabzonspor'un gelecek sezon Avrupa'da var olabilmesi için en büyük şansının Türkiye Kupası olduğunu düşünüyorum. Avrupa için kupanın lige oranla daha kestirme bir yol olduğu Trabzonspor için bir gerçek.

Fatih Tekke gündemden düşmüyor. Bu transferin olmaması kulübe zarar verdi mi?
Her iki taraf da olayı büyütmeye devam ediyor. 6 aydır Fatih Tekke transferiyle yatıp kalkıyoruz. Bana göre bu transfer süreci iyi yönlendirilemedi. Gerek Fatih Tekke'nin gerekse kulüp ve teknik adam tarafından yapılan açıklamaları gözönüne aldığımızda, bundan sonra eğer bu transfer gerçekleşirse daha büyük
sorunları beraberinde getirecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA