Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

İki ayrı Trabzon

Trabzonspor kupanın yarı final ilk maçında istediği sonucu alarak büyük bir avantaj sağladı. Bu maçta Trabzonspor'u iki ayrı bölümde yorumlamak gerekiyor. 65. dakikaya kadar sahada hiçbir üretkenliği olmayan bir takım vardı. Özellikle maçın ilk yarısında rakipleri karşısında üstünlük kuramadılar.
Bunun en büyük nedeni iki kenardan rakibin savunmasının dengesini bozacak atak girişimlerinin olmamasıydı. Sağda Serkan, önünde oynayan Burak devamlı çizgiye çıktığı için etkili olamadı. Solda ise Cale zaten ofansif anlamda gerekli yeterlikte değil. Orta sahada ise Ceyhun, ayağına gelen topların birçoğunu rakibe verdi. Selçuk savunmasına yakın oynadı ve her pozisyonda savunmaya gelerek top alma yanlışı içerisindeydi. Alanzinho ve Colman'ın bireysel becerileri ile sonuca gitmeye çalıştılarsa da gol pozisyonu üretmede etkili değillerdi.
İkinci yarı
Ceyhun'un yerine Teo oyuna girdikten sonra Alanzinho sol çizgiye çekildi. Bunun sonucunda Alanzinho'nun kenarda rakip savunmanın dengesini bozan hareketleri, Colman'ın oyuna daha fazla dahil olması, ilk yarıya göre ayağa pas yüzdesinin bir hayli yüksek olması ve Engin'in de katılımıyla birlikte seyredenlere keyif veren bir takım sahada vardı. Atılan iki golün dışında Antalyaspor savunmasını çok güç durumlara düşürdüler.

TEO'YA DAHA ÇOK ŞANS
Bir de bu maçta görüldü ki, Teofilo daha fazla şans bulunca önemli katkılar yapabilecek bir futbolcu. Oyunu rakip alanda oynadığınızda orta sahadan gelen arkadaşlarına duvar olma özelliği var. Ve ayağına gelen toplarda ise doğru zamanda doğru yere pas atma düşüncesi öne çıkıyor. Alanzinho'ya attırdığı golde topla buluşması, saklaması tek kelimeyle kalitesinin bir göstergesiydi. Sonuçta Galatasaray galibiyetinden sonra kupada da Trabzon aldığı sonuçla yukarıya doğru bir ivme yakaladığını gösterdi.
Hakeme gelince
; çok kötü bir yönetim gösterdiği düşüncesindeyim. İlk yarıda Colman'a yapılan hareket kırmızı kart. Kaleci Ömer'in her topu oyuna sokarken geç hareket etmesine ses çıkarmadı. Birçok faul pozisyonunda ise kartlarını evinde unuttuğunu gördük!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA