Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Aslan lige döndü

Son iki haftada 5 puan kaybederek şampiyonluk yarışında büyük yara alan Galatasaray'ın lige dönmesi için en büyük şansı Diyarbakırspor oldu. Çünkü Diyarbakırspor, Bursaspor maçıyla başlayan sorunlar dizisiyle boğuşan bir takımdı.
Üstelik bunlara sakat ve cezalı oyuncuların yanında sahaya çıkan futbolcuların bazılarının da sakat olarak oynamalarını eklersek Diyarbakırspor'da gücünü ve direncini yitirmiş takım görüntüsü vardı.
Rijkaard, Fenerbahçe ve Sivas maçlarından farklı bir kadro tercihi yaptı. Orta sahada Mehmet Topal, Elano savunmanın önünde yer aldılar. Önlerinde ise Arda, Giovani, Keita ve tek forvet Milan Baros'la sahaya çıktı. Maçın ilk yarısında Galatasaray'ın Baros'la attığı iki gol Diyarbakır savunmasının büyük bir hediyesiydi. Çünkü Baros sağ kenardan Keita'nın getirdiği iki topta o kadar rahat kafa vuruşları yaptı ki, Süper Lig'de oynayan bir takımın savunmasının böylesi basit, acemice hatalar içinde olmaması gerekirdi.
Yenilen iki golden sonra Diyarbakırspor oyundan tamamen koptu ve Galatasaray ataklarını karşılamanın dışında hiçbirşey yapmadı. Diyarbakırspor savunması seri hatalarını ikinci bölümde de sürdürdü. Baros ve Neill ile iki gol daha geldi.
60. dakikadan sonra ise Diyarbakırspor, Galatasaray kalesine daha fazla gelmeye başladı. Sabri'nin hatasından Bebbe ile kaçırılan gol pozisyonundan sonra yine aynı oyuncu ile maçtaki tek gollerini buldular.

PROTESTO ÇOK ETKİLEDİ
Ama maçın başlamasıyla birlikte taraftarın protestosunu düşündüğümüzde oyuncuların böylesi bir ortamda mental yönden hazır olduklarını söylemek zor olur.
Zaten ilk yarıda kolaylıkla bulunan iki gol sonrasında ancak özgüvenlerini bulabildiler. Şu da bir gerçek kimse üç puanı küçümsemesin, çünkü Galatasaray aldığı üç puanla lige dönüş yaptı.
Ama dün bir kez daha görüldü ki, Galatasaray sistem takımı değil. Sadece bireysel becerileri üst düzeyle olan oyuncuların performansı ile sonuç alan bir takım. Bu yetenekli oyuncular özellikle büyük maçlarda daha dirençli bir takım karşısında gerekli performansı gösteremediğinde büyük sorunlar ortaya çıkıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA