Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Sonuca aldanma!

Bazı sonuçlar sizi yanıltabilir. Aynen dün olduğu gibi. Trabzonspor maçı çok farklı kazandı ama eğer bu maçta eksikleri görmeden sadece sonuca odaklanırsanız istikrarlı bir yapıya kavuşamazsınız. Dünkü maç ilk yarıda bitti. Trabzon ilk yarının son 15 dakikasındaki futbolu ile maçı kopardı. Yalnız 30 dakikalık bölümü göz önüne getirdiğinizde olumlu bir görüntü yok. Sivasspor ne yaptığı belli olmayan bir takım. Ne savunma yapabiliyorlar ne de hücum. Üstelik kendilerini var eden dirençten de yetersiz durumdalar. Trabzonspor böylesi bir rakibe karşı ilk yarım saatte üstünlük sağlayamadı. Sağ kanattan Yattara ile gelmeye çalışan bir takımın sol kanadı bomboş. Orta sahada Selçuk ile Colman savunmanın önünde kaldıkları için Jaja da ortalıkta pek gözükmedi. Bu yüzden gol pozisyonu üretmede yetersiz kaldılar. 30'uncu dakikada Yattara ile kazanılan golden sonra ise Sivasspor oyundan tamamen koptu ve savunmasında verdiği büyük boşluklardan ilk yarıda Trabzonspor iki gol daha buldu. Bu arada Selçuk'a bir kez daha hatırlatmada bulunmak istiyorum. Orta sahanın önünde oynayan oyuncu hücuma katkı yapmaz diye bir kural yok. Dün ilk kez hücum aksiyonlarında da bulundu ve mükemmel bir gole de imza attı.

GÜNLÜK BAŞARI İSTİKRAR GETİRİR Mİ?
İkinci yarıda ise yenilen gol Sivasspor'un becerisinden çok Trabzonspor savunmasının bireysel hatalarından oluştu. Sonrasında ise Trabzonspor farklı bir skor yakalama becerisini gösterdi. Trabzonspor kadrosunda sonucu değiştirebilecek yetenekli oyunculara sahip. Jaja, Yattara, Teofilo gibi. Ama bu bireysel becerileri üst düzeyde olan oyuncular bir sistem içerisinde hareket ettikleri zaman istikrarlı sonuçlar ortaya çıkar. Yoksa başarı sadece böylesi oyuncuların günlük performanslarına göre bağlı kalınırsa şampiyonluk gibi bir hedefe ulaşabilmek kolay olmaz benden uyarması!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA