Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Schuster ders almalı

Antalyasporlu Deniz son saniyelerde topa dokunabilse Beşiktaş için büyük bir şok olacaktı. Schuster bu 90 dakikadan ders çıkarmalı.
İlk yarı Beşiktaş'ın Quaresma'nın direkten dönen topundan başka pozisyonu yok. Beşiktaş istekli, arzulu, rakip alanda oynamak istiyor, topu kaybettiği anda baskı yapıyor ama Schuster'in çıkardığı 11 pozisyon üretmekte yetersiz. Çünkü sağ bekteki Hilbert bu yerin oyuncusu değil. Hem savunmada önemli sorunları var, hem de ilk yarıda ofansif anlamda katkı yapmadı. Orta saha ise üç ön liberodan oluştu. Marco, Ernst ve Necip öne hiç destek vermedi. Tabata da kenara çıkıp boşluklardan yararlanmak yerine defansın arasına girince Beşiktaş'ın tehlike yaratma şansı Quaresma'nın kenardan adam eksiltip getireceği toplara kaldı.

KADERİ FABİAN ERNST ÇİZDİ
İkinci yarıda Schuster'in oyun sisteminde değişiklik yapacağını düşünüyorduk ama yine aynı 11 ile başladı. Bu yarıda Beşiktaş'ın kaderini çizen ise daha fazla öne çıkarak sorumluluk alan Ernst oldu. Verdiği iki mükemmel pasla Beşiktaş adına olumlu katkı yapan oyuncuların başında yer aldı. Schuster ikinci yarı başında Nobre'yi sahaya sürerek orta sahadan bir oyuncuyu dışarı alsa ve Holosko'yu daha önce kenarda düşünse, bu maç bu kadar zor geçmezdi.
Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek rakip ayırmadan kendi oyun felsefesini sahaya yansıtmaya çalışıyor. Beşiktaş defansının bireysel hatasıyla kazandıkları golden sonra maçı daha farklı bir sonuçla bitirme şansları vardı. Ama dün geceki hakemle bunu gerçekleştirebilmeleri çok zordu. Özgür Yankaya, verdiği kararlarla konuk oyuncuları çileden çıkardı.
Not:
Kimse kusura bakmasın. Yazımın son cümlelerini Lig TV yorumcularına ayırdım. Aldığım telefonlar ve mailler bunu gerekli kıldı. Sahada Beşiktaş'ın rakibi Antalyaspor değil de, sanki bir yabancı takım. Bu kadar yanlı yorumlar, değerlendirmeler yapılması karşısında söylenecek tek söz var: Ayıp!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA