Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Aklın yetmeyeceği bir süreç

Trabzonspor'un bu başarısı aslında 'beklenilen' idi. Beklenilenin olması da potansiyellerin seferber kılınmasında saklıydı. Ve nihayet bu gerçekleşti. Neydi bunlar?
İlki; iyi bir yönetim, iyi bir oyuncu topluluğu, iyi bir teknik kadro ve taraftarıyla iyi bir camia... İkinci sıradaki ise sabır, inanç, kararlılık ve istikrar oluyor. Bu anlamda da sınıf geçildi sayılır. Burada en büyük lokomotif gelenek ve birikim... Özetle Trabzonspor bu sezon kendisinde fazlasıyla var olan unu ve yağıyla helva yapmayı becerdi. Şimdi sorun helvanın kalitesinde.
Kuşkusuz tüm bunlar kolay olmadı. Aktörlerin ilki Şenol Güneş. Şenol Hoca şu anda formunun zirvesinde. Ben methiye yazmayacağım. Yazılı-görsel medya bu işi çok iyi yapıyor.
İkinci olarak yönetimleri göstereceğim. Çünkü, değişmelerine rağmen kulüp anlamında çok fazla gün ışığına çıkmayan-çıkarılmayan bir devamlılık örneği gösterdiler. (Bkz. Atay Aksu, Nuri Albayrak, Sadri Şener dönemleri) Dolayısıyla bu devamlılık bugünkü futbolcu kadrosuna tekabül etti. Üç farklı yönetim de, futbolcu kadrosunu yabancılar hariç dağıtmadı, aksine korudu, üstüne kattı!
Son aktörler futbolcular... Hocalarına duydukları sevgi ve saygı anlamında karşılığını aldılar, kariyerlerini parlattılar. Ama hepsinden önemlisi adil bir hocayla çalıştıklarına inandılar. Bu inanç başarılarının kilometre taşı oldu. Trabzonspor şu anda lider. Geçen haftaya kadar takip eden idi. Şimdi takip edilen duruma geçti. Öncelikle bu yeni duruma alışılmalı. Tecrübelerinin buna yeteceğine inanıyorum.

ALTERNATİF ŞART
Teofilo depremi Umut'u tek santrfor kıldı ki, bu alternatifsizlik hiç hoş değil. Teo, gözden çıkarılıyorsa yerine ocak ayında bir oyuncu alınmalı. Ve Selçuk-Colman alternatifsizliğini, kupa maçlarını, kış koşullarını düşünürsek bu ikilinin yanına da bir oyuncu alınmasına ihtiyaç var. Çünkü Selçuk ve Colman yalnız bu takımın değil, bu ülkenin özelleri. Oyunu iki yönüyle oynayan bu oyuncular uzun maratonda mutlaka yıpranacak. Defansif orta saha oyuncularında (Ceyhun, Barış, Sezer) sorun yok. Durum forvet arkası oyuncularında da (Jaja, Alanzinho, Engin) farklı değil. Defansa Tayfun katılacak. Mustafa Yumlu kazanıldı. Dolayısıyla bu alanda alternatif hayli çok. Kalede ise sorun hiç yok.
Şimdilik tek sorun "YATTARA UMARSIZLIĞI!" Bu oyuncu bu sendromu sıkça yaşıyor. Ne var ki; onun Trabzonspor'a ve Trabzonspor'un ona başka hiçbir sezon bu kadar ihtiyacı olmayacak.
SON SÖZ:
Lig lideri Trabzonspor bundan sonra kalan 23 maçı tek tek şampiyonluk müsabakası olarak algılamalı.
Aklın yetmeyeceği bir sürece girildi ki, ayrıca uyanık olunmalı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA