Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Boşa geçen ilk yarı

Trabzonspor, Bursaspor galibiyetinden sonra kendi sahasında Eskişehir önünde iki puan bıraktı. Dünkü görüntüsüyle bu sürpriz sayılmamalı. Çünkü ilk 45 dakikalık bölümde Trabzonspor Eskişehir karşısında hiçbir üstünlük kuramadı işin gerçeği boşa geçen bir ilk yarı izledik.
Önce şunu söyleyelim, Bülent Uygun'un stratejisi doğrularla doğru. Trabzonspor'un bütün hücum girişimlerini yaptığı sağ kenarda Serkan-Burak ikilisini Volkan'ın önüne Erkan Zengin'i koyarak bitirdi.
Orta sahada BülentErtuğrul-Doğa ve Alper Jaja-Selçuk ve Colman'ın top almasını önlediler. Bu üç oyuncuda geri gelerek top almak zorunda kaldığı için Trabzonspor önde çoğalmayı gerçekleştiremedi. Umut ve Burak'a atılan toplarda bu iki oyuncu da sırtı kaleye dönük oynadıklarından çok top kayıpları yaptılar. Eskişehir savunmasından dönen ikinci topları da Trabzonspor'un alması son derece zordu çünkü savunma oyuncularıyla en önde oynayan Umut arasında 70 metrelik mesafe vardı. Sol kenardan Engin'in devamlı içeri girmesi bu kenarın işlerliğini tamamen yok etti. İlk yarıda Eskişehirspor karşı ataklarda üç net gol pozisyonundan da yararlanamadı.

FARKLI TAKTİKLER DENENMELİ
İkinci yarı Colman'ın yerine Alanzinho oyuna girdi. Trabzonspor bu yarıda savunmasını orta sahaya yakın kurdu. Jaja ve Selçuk Eskişehir ceza sahasına yakın yerlerde top almaya başladılar, Engin de ilk yarıdaki görüntüsünden sıyrılarak daha aktif olunca Trabzonspor, Eskişehirspor karşısında çok daha baskılı göründü. Yalnız ceza sahasına kadar getirilen toplarda beceri noksanlığı ve aşırı telaş Trabzonspor'un kendisine gerekli golü bulamamasının en büyük nedeniydi.Yattara'nın oyuna girdikten sonra yine hiçbir katkı vermemesi de Trabzonspor takımı için düşündürücü olsa gerek.
Bu maç bir kez daha gösterdi ki Trabzonspor kendi alanında çok adamla savunma anlayışı içinde olan takımlara karşı pozisyon üretmede önemli sorunlar yaşıyor. Özellikle golü erken bulmadığı zaman oyunu çözme adına daha farklı taktik

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA