Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Nasıl santrfor?

Trabzonspor ilk yarıyı büyük olasılıkla lider bitirecek. İkinci devreyi ilk yarı gibi oynarsa da şampiyon olacak.
İlk yarının ikinci devre ile aynı olması anlamında fikstüre bakmak gerek. Trabzonspor ikinci yarıda üç İstanbul büyüğü ile deplasmanda oynayacak. Ligin baskın takımları diyebileceğimiz Bursa, Kayseri, Antalya, İstanbul Belediye ve Gaziantep'i ise sahasında ağırlayacak. Geri kalan takımlarla iç-dış saha dengesi mevcut.
İlk devre gösterdi ki, zor maçlardan (Antalya, Kayseri beraberlikleri hariç) hep başarıyla ayrıldı. Parantezdeki takımlara da yenilmed i . Yani Trabzonspor kendisine kafa tutan takıml a r a hem üstünlük sağlıyor hem iyi oyunlar sergiliyor.
İlk yarı kendi evinde Manisa'ya kaybetti, Eskişehir ile berabere kaldı. Rakiplerinin kapanan taktiklerini bir türlü açamadı, 5 puan yitirdi. İkinci yarı kapanan takımlarla yine karşılaşacak. İkinci devre üç İstanbul takımıyla deplasmanda oynayacak. Şampiyonluk yolundaki en büyük rakibi olan Bursa'yı konuk edecek. Hepsi zorluk derecesi yüksek maçlar...

YARISI NECMİ YARISI HÜSEYİN
Tüm bunlar Teofilo'nun yokluğunda Umut'a alternatif ya da partner bir santrfor alınmasını gündeme getiriyor. Ama bu santrfor nasıl biri olacak?
Öncelikle takımın yakaladığı havayı, ahengi, ruhu bozmayacak karakterde bir oyuncu bulunmalı. Yoksa "Keşke alınmasaydı" pişmanlığı fayda sağlamaz.
Peki hangi özelliklere sahip olmalı? Yani Necmi Perekli, Hüseyin Tok, Tuncay Soyak'tan hangisi alınmalı?
Yattara-Serkan'ın Necmi Perekli, Jaja-Alanzinho'nun Hüseyin Tok'u, Egemen-Giray'ın Tuncay Soyak'ı tercih edeceklerini tahmin ediyorum.
Yattara-Serkan ortalar, Necmi Perekli cezayı keser. Jaja-Alanzinho göbekten gelir, Hüseyin onlara hem duvar hem partner olur. Tuncay Soyak yapacağı olağanüstü hücum presle Egemen ve Giray'a soluk aldırır.
Kuşkusuz bunlar işin fantastik yanı. Önemli olan Şenol Güneş'in tercihi. Ancak ben alınacak santrforun Umut'a benzememesini gözetirim. Dolayısıyla Tuncay'ı düşünmem! Yarısı Necmi, yarısı Hüseyin Tok'tan oluşan birini isterim!
"EMENİKE" ise ezberimi bozar!
Son sözüm Şenol Hoca'ya dair... Selçuk, Engin ve Burak! Sezer'in de bu sıralamada yerini almasını diliyorum. 1995-96 sezonunda Gürcü Kinkladze'yi almamıştık. (Alamamıştık!) Her ne ise... Hocama zihin açıklığı, yol aydınlığı diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA