Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Doludizgin Trabzonspor

Trabzonspor mükemmel bir taraftar önünde aldığı 3 puanla ilk yarıyı lider olarak bitirmeyi garantiledi.
Olimpiyat'ta oynanan bu enteresan maçın kırılma noktaları vardı.
90 dakikalık sürede maç her iki takıma da gitti, geldi. İstanbul Belediye, herkesin bildiği gibi orta sahayı kalabalık tutan, savunmasının önünü orta saha oyuncularıyla güçlendiren, karşı atakları çabuk ve hızlı yapan bir takım. Bir de mücadele güçlerini maçın sonuna kadar sahaya yansıtıyorlar.
Şenol Güneş'in böyle bir takıma karşı çıkardığı ilk 11'i doğru olarak değerlendirmemiz zor. Çünkü Yattara ve Jaja gibi maçta devamlılığı olmayan oyuncuları tercih etti. Trabzonspor, maçın başında Colman'ın rakibe yaptığı baskıyla kazanılan topta Burak'la öne geçmesine rağmen ilk yarının 15. dakikasından sonra takımda sorunlar başladı. Bunun en önemli nedeni Trabzonspor'un rakip alanda çabuk ve basit top kayıpları yapmasıydı.
Jaja ayağına gelen her topu ikram etti. Yattara fiziksel anlamda düşüş içerisinde olduğu için bütün ikili mücadeleleri kaybetti. Umut da koşmak dışında üretkenlik içersinde olamadığı için İstanbul Büyükşehir Belediye önce orta sahada üstünlük kurdu; sonra her iki kanattan da atak girişimlerinde bulunmaya başladı.

YATTARA DIŞARI ÇIKINCA
Trabzonspor'un yediği golde savunmasının yerleşme hatasının rolü büyüktü.
Bir de kaleci Onur'un kurtarışının ardından direkten dönen topta İstanbul Belediye'den üç oyuncu olduğunu gördük.
İlk yarıda Trabzonspor'un en başarılı oyuncusu Colman'dı. Daha önce ofansif anlamda katkılarını gördüğümüz bu oyuncu, dün orta sahadaki mücadele gücüyle öne çıkarken rakipten de en fazla top kapan oyuncu oldu.
İkinci yarıda Yattara'nın yerine Engin'in oyuna girmesiyle Trabzonspor özellikle sağ kenardan Serkan'la rakip kaleye gitmeye çalıştı.
Belediye'nin karşı atakta kaleci Onur'la önlenen pozisyonu ise maçın en önemli anlarından biriydi.
Orta hakem Bülent Yıldırım'ın Burak'a ceza alanı içinde Cihan tarafından yapılan hareketi penaltı ile değerlendirmesi gerekirdi fakat Umut'a Belediyeli oyuncunun yaptığı harekette penaltı yoktu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA