Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bireysel hatalar

BU skor Trabzonspor'a hiç yakışmadı. Evindeki 2-1'lik yenilgiyle tur şansı çok zayıflamış olan Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki mücadelesini düşündüğümüzde beklentilerimiz vardı. Olcan maçın ilk dakikalarında kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü atsa durum ne olurdu, bunu bilebilmek zor. Ama bildiğimiz şu; iki takım arasında çok önemli farklar var.
PSV'nin orta alan ve forvette çok yetenekli oyuncuları var.
En büyük zaafları savunmada çıkarken kaptırdıkları toplar. Trabzonspor dün ne savunma yapabildi ne de hücum. Yenilen ilk golde Celustka'nın yaptırdığı penaltı çok büyük bir hata. PSV 1-0'ı yakaladıktan sonra çok daha rahat oynadı. Ayağa pası iyi uyguladı. Özellikle kenarlara oyunu yıkarak Mertens, Wijnaldum ve bu iki oyuncuya arkadan büyük destek veren Willems Trabzonspor'u çökerttiler. İkinci golde sol kenardan gelen topta Trabzonspor savunmasının göbeğinin hatası büyük. Ardından ise göstere göstere gelen üçüncü gol ve kaleci Tolga'nın kendi hatasından kaynaklanan pozisyon sonucunda sahadan atılmasıyla birlikte Trabzonspor'un kaderi belli oldu. İkinci yarıda ise PSV Eindhoven oyunda tamamen üstünlüğü ele aldı. Birçok gol pozisyonundan da yararlanamadı.

BU KADRO İLE BU KADAR
Trabzonspor'un bugünkü kadro yapısı, Avrupa arenasında geriye düşülen maçları çevirebilecek yeterlilikte değil. Savunmada özellikle Giray ve Mustafa Yumlu'nun markaj anlayışları yetersiz; her topu gelişi güzel öne vurma dışında bir şey yapmıyorlar. Bir de hava üstünlükleri olmasına rağmen zamanlama yanlışları var. Orta sahada sadece rakibi karşılayan ve öne çıkmayı hiç düşünmeyen Aykut ve Zokora gibi oyuncular var. Böylesi üst düzey karşılaşmalarda hücumda organize ataklar üretmeye çalışan takım olgusundan da çok uzaktalar. Sadece bireysel becerilerle gerçekleştirilen hücum girişimleri de etkisiz kalıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA