Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bir haftada ne değişti?

Beşiktaş maçından sonra bir takım, bir haftada oyun bazında bu kadar olumsuz olabilir mi? Zokora ve Olcan gibi iki önemli oyuncusu yok ama; bu iki oyuncunun yokluğunda bir takım bu kadar değişirse o zaman sorun çoktur. Kendi sahasındaki maçta rakip Sivasspor'un 35. dakikaya kadar hücumda hiçbir etkinliği yoktu. Ama yenilen gol Trabzonspor savunmasının yarattığı bir gol! Taçtan gelen topta Trabzonspor savunmasının, özellikle de Giray'ın yaptığı hata evlere şenlik.
İlk yarıda hücumda ise Serkan'ın girdiği gol pozisyonundan başka Trabzonspor'un çok kötü gününde olan Sivas karşısında pozisyonu yok. Orta sahada ne Colman ne de Adrian ofansif görevlerini yerine getiremediler. Sağ kenardan Serkan 1-2 kez hücum girişiminde bulundu. Volkan ise oyunda hiç yoktu. Sol kenardaysa Olcan'ın yokluğunda Şenol Güneş'in Henrique'yle oyuna başlaması bana göre yanlıştı.
Çünkü bu oyuncu kenar oyuncusu özellikleri taşımıyor. Eğer orta sahadaki Adrian'ı sol kenarda oyuna başlatıp Alanzinho'ya da orta alanda görev verse daha dengeli bir takım yapma şansı vardı. Burak ise sadece ismiyle sahada vardı! Gelen her topu kaybetmenin ötesinde fiziksel olarak da çok yetersiz göründü.

RAKİP GÜNÜNDE OLSA...
İkinci yarıda yapılan değişikliklerden sonra atılan iki gol var. Trabzonspor kendisi için gerekli üç puanı aldı ama ortaya koyduğu oyun anlamında hiç de olumlu görüntüler vermedi. Çünkü en öndeki oyuncularıyla savunma oyuncuları arasında 60-70 metre mesafe bulunan bir takımın olumlu oyun oynama şansı yok. Savunma oyuncuları hücumu desteklemiyor. Önde oynayan isimlerse savunmaya hiç yardımcı olmuyorlar. Eğer rakip çok kötü gününde bir Sivasspor olmasa Trabzonspor'un dünkü maçta işi gerçekten çok zor olurdu.
Sonuçta bu maçta alınması gerekli olan üç puan, Trabzonspor'un playoff'taki durumu açısından çok önemliydi. Ama ortaya konan oyun hiç de ümit verici değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA