Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Antalyaspor hak etti

Süper Lig'de birinci ile puan farkı 17.. Yani Trabzonspor Play-Off'a girse bile şampiyonluk şansı az. Hatta Play-Off'u dördüncü bitirdiğinizde Avrupa kupalarına katılabilme şansı yok. Onun için Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'na katılma yolunda kupa maçları daha fazla önem taşıyor. Ama gel gör ki, böylesi önemli bir maçta Trabzonspor, oynadığı oyun ve aldığı sonuçla büyük hayal kırıklığı yarattı. Antalyaspor'da, Uğur İnceman, Tita ve Deniz gibi kendileri için çok önemli üç oyuncu yok. Böylesi bir durumda her iki takım arasındaki fark ilk yarıda ortaya çıktı. Trabzonspor, ilk 5 dakikada önce Volkan Şen sonra da Halil'le iki net gol pozisyonundan yararlanamadı. Karşı alanda daha fazla gözükmelerine rağmen savunmasının göbeğinde büyük sorunlar yaşayan Antalyaspor, karşısında bir türlü kendilerini rahatlatacak oyun bulamadılar.
Antalyaspor ise ilk yarıda Trabzonspor savunmasını hiç rahatsız etmedi. Fakat futbol tuhaf bir oyun. 45. dakikada Emrah'ın kullandığı serbest vuruştan kaleci Onur'un yaptığı büyük hata sonucunda ilk yarıyı yenik bitiren takım Trabzonspor'du.
Şenol Güneş, İkinci yarıda Adiran'ın yerine Burak'ı aldı. Halil, Burak'a yakın oynadı.

SAVUNMA YETERSİZ
Trabzonspor, ilk yarıya göre savunmayı öne çıkartarak riskleri eline aldı. Alanzinho'nun, adam eksilten hareketlerinin sonunda aldığı her topu dikine oynama düşüncesini sahaya yansıttığı anlarda Trabzonspor daha etkili göründü. Olcan'la kazanılan penaltıda Burak'la 1-1'i yakaladı. Golden sonra ise Antalyaspor özellikle maçın son 15 dakikalık bölümünde Trabzonspor kalesinde daha fazla görünen takımdı. Trabzonspor'un, Antalyaspor'un geldiği anlarda, arkada oluşan büyük boşluklardan yararlanması gerekirdi. Sprinter özellikli Burak, Olcan ve Volkan gibi oyuncuları olan bir takımın bu bölümlerde bu kadar etkisiz kalması anlaşılır gibi değil. Uzatma dakikalarında ise Mehmet Eren'in getirdiği topta Musa ile kazanılan gol, Trabzon savunmasının ne kadar yetersiz olduğunun göstergesiydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA