Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Bu gençleri desteklemeliyiz

Kayseri Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi (HEML) öğrencileri, evlerde günlük olarak kullanılabilen araçlarla robot yaparak Japonya Uluslararası İşbirliği Teşkilatı' nın işbirliğiyle düzenlenen 3. Robot Yarışması' nda 2, 3, 4 ve 5.' lik derecelerini elde etti. Ankara'da düzenlenen Otomasyon Teknolojileri Alanı Yarışması'na 88'i üniversite, 329'u da lise olmak üzere toplam 437 robot katıldı. HEML öğrencileri de 4 temalı robot, 1 sumo robot, 6 çizgi izleyen robot ve 1 serbest kategori olmak üzere toplam 12 robotla yarışmada yerini aldı. Genç mucitler, üniversiteli ağabeylerinin de yer aldığı yarışmada birincilik haricinde ilk 5 dereceyi elde etmeyi başardı. Bundan sonraki hedeflerinin birinci olmak olduğunu belirten HEML öğrencileri, robotların tamamını yerli ürünlerimizden yaptı. Robotları yaparken televizyon kumandası, araç silecek motoru ve camlı balkonların sistemleri kullanıldı.
Gençler üç yıldır bıkmadan çalıştılar ve hedeflerine ulaştılar. Çocuklarımız, gençlerimize imkân verilmesi halinde neleri başarabileceklerini gösterdi. Hepsini kutluyor ve gözlerinden öpüyorum. Mesleki eğitimin gelişmesi için bu gençlere destek vermeliyiz. Meslek lisesi gerçekten memleket meselesi. Ülkemizdeki işsizlik oranı bizi rahatsız edecek boyutta. Bence, mesleki ve teknik eğitim, bu sorunun en doğru çaresi. Genç bir nüfusa sahibiz. Bu bizim en büyük sermayemiz. Eğer biz iyi meslek adamı yetiştirirsek, sadece Türkiye'nin değil, AB'nin de ihtiyacını karşılamış olacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA