Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Domuz gribi eğitimi aksatmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü, "domuz gribi" ile mücadele kapsamında ortak bir proje başlattı. TRT 3'te 07.00 ile 14.00 saatleri arasında, canlı eğitim yayınları yapılıyor. Program, okullarda aşılamanın başlanacağı Kasım ayının son haftasından itibaren, Ocak ayına kadar devam edecek. Başından bu yana, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı mükemmel bir ortak çalışma sergiledi. Bence, böyle bir salgın beklendiği için, tüm okullarda eğitim ve öğretim müfredatının ortak biçimde yürütülmesine gayret edilmesi, bunun ön hazırlıklarının yapılması ve şimdi de TRT 3 vasıtasıyla öğrencilerimizin eğitimlerini evde devam ettirmesi çok büyük bir başarı.
Ancak, bazı veliler bu uygulamayı tatil zannediyor. Çocuklarını salgının rahatlıkla yayılabileceği kalabalık yerlere götürüyorlar. Bu yanlışı yapmayın. Velilerimizin içi rahat olsun. Türkiye tedbirlerin üst seviyede alındığı bir ülke. Bireysel tedbirlere çok ciddi biçimde dikkat etmemiz gerekir. Bunların başında el yıkama geliyor. Bir de şu el sıkışma ve öpüşme âdetinden uzun süre vazgeçmeliyiz. Çünkü ellerle birçok hastalığın bulaştığını biliyoruz. Öpüşmeyi, el sıkışmayı erteleyebilirsek, hastalıkların yayılma hızının azalmasında yararlı olacağına inanıyorum. Toplumun bir paniğe sürüklenmesi, panik içinde hareket etmesi, özellikle ebeveynlerin çocuklarıyla ilgili kaygılarını daha yüksek düzeye taşıyor.

Tüm tedbirler alındı

Eğitime ara verilen dönem, bir zorunluluk gereği. Dolayısıyla, uygulanan eğitim alternatifi, televizyon yoluyla eğitimöğretim. Tabii ki bu zorunluluk gereği alınmış bir karar. Bu süreç içinde alınan bu kararı velilerimizin de anlayışla karşılayacağına inanıyorum. Çocuklarımızın eğitiminin aksamaması için, televizyondaki eğitim saatleri içinde ekran başında olmalarını aileleri sağlamak zorunda. Kimse bana ne diyemez. Televizyondaki eğitime, okuldaki eğitim gibi ciddi bakmanız gerekiyor. Programların bazılarını izledim. Son derece güncel ve mükemmel.
Programları, 155 civarında öğretmen hazırladı. MEB hem eğitim verilecek dersler, hem de dersleri verecek öğretmenler konusunda hazırlıklarını çok önceden tamamladı. Bir taraftan da eğitim ve müfredatın tüm Türkiye'de genel bir kapatma söz konusu olması durumunda, derslerin yayın yoluyla sürdürülmesi konusunda bütün okulların aynı müfredatı ve aynı dönem içinde takip etmelerini sağladı. Bir eğitimci olarak bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum. Böyle önemli bir organizasyona imza atan; Milli Eğitim Bakanlığı'nı, Sağlık Bakanlığı'nı, TRT Genel Müdürlüğü'nü kutluyor, öğrenci ve veliler adına teşekkür ediyorum. Kısacası, herhangi bir aksilik durumunda, eğitim ve öğretim aksamayacak. Böylece, ülke genelinde öğretim birliği sağlanmış oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA