Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Yeter... KPSS sıktı artık

Kopya ve soruların sızdırıldığı iddiasıyla yenilenen KPSS Eğitim Bilimleri testinde tam puan alan aday çıkmadı. ÖSYM ise, iptal dilen sınavda 100 ve üzeri net yapan adaylardan kaçının tekrarlanan sınava girdiğini ve kaç net yaptığını açıklamadı. Tekrarlanan sınavda en yüksek 111 net çıkarıldı. YÖK başkanı, tam puan çıkmamasının kopyaya delalet olduğunu belirtti. İptal edilen sınavda yüksek puan alan adayların yarısına yakınının, bu sınavda çok düşük puan aldığı öne sürüldü. YÖK tespit ettiği şüpheli adayların listesini soruşturma kapsamında savcılığa iletti. İptal edilen KPSS'de kopya çekildiği iddialarıyla ilgili olarak başlatılan soruşturmada bilgisayarlarda bir ipucu bulunamadı.
ÖSYM'deki bilgisayar kayıtları incelemesinden de şu ana kadar bir sonuç çıkmadı.
Bu gelişmeler ÖSYM'nin dinlenerek soruların elde edildiği iddialarını güçlendiriyor. Değerli dostlarım, gördüğünüz gibi polisiye serüven sürüyor. Ancak ortada hâlâ somut bir sonuç yok. Sınav sonuçları gençlerimizi şaşırttı. İptal sınavla, bu sınavın net sayıları ve puanlarıyla ilgili tartışmalar var. Mailime gelen iddialardan biri de, A kitapçığında sistematik bir yanlışlık olduğuna yönelik. Sınavda 9 sorunun yanlış olduğu iddiası ortalığı karıştırdı. Ancak ÖSYM, KPSS'deki sorularda sorun olmadığını açıkladı. Puanlar ise standart sapma nedeniyle düştü.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA