Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

45 ülkeden, 300 genç çevre için yarışacak

Bu günlerde İstanbul'da farklı ve farklı olduğu kadar da çok güzel bir organizasyon yapılacak. 45 farklı ülkeden, 300 çevreci genç bilim alanında yaptıkları projelerini sergileyecek. Bu projeyi Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde İstanbul Fatih Koleji organize edecek. Sergi 18-20 Mayıs arasında düzenleniyor. 21.INEPO Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı her sene olduğu gibi bu yıl da yine renkli görüntülere sahne olacağa benziyor. 45 ülkeden katılacak olan çevreci gençler deyim yerindeyse sergileyecekleri çevre projeleri ile herkese çevre sevgisini bir kez daha aşılayacağını düşünüyorum.
Amerika, Afganistan, Kanada, Almanya, İran, Irak, Güney Kore, Endonezya, Rusya, Kosova, Moldova, Pakistan, Yemen gibi ülkelerin öğrencileri Fatih Koleji'nde "daha temiz bir dünya" için sahne alacak. Ülkelerinde hazırladıkları projeler ile altın, gümüş, bronz madalya için ter dökecekler. İNEPO, dünyada tüm proje yarışmaları içersinde Intel-Isef'ten sonra en çok ülke katılımına sahip ikinci yarışma.
Ülkemizin dört bir tarafından çevre sevdalısı gençlerin yaptığı projeler, internet ortamında ön elemeden geçiriliyor. Daha sonra kolejin kampusundaki sergiye davet ediliyor. İlköğretim, ortaokul ve ortaöğretim projeleri 6 kategoride değerlendiriliyor. İlk olarak 1993 yılında 8 ülke ile başlayan Uluslararası Çevre Olimpiyatı İNEPO, bu günlere kadar büyük bir başarı ile geldi. Çevre için gençleri destekleyen olimpiyat, gençleri teşvik etmenin yanı sıra ayrıca verdiği madalya ve sertifikayla da dünyanın bir çok ülkesinde üniversitesine giriş önceliği de sağlıyor.
Bu yıl İNEPO Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, İstanbul'da iki dev şehir ormanı projesi ile 'Yılın Çevreci Lideri' olarak seçti. Erdoğan'a ödülü, 45 ülkeden 300 çevreci gencin katılacağı 20 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak törende verilecek. Ben de İNEPO sloganında yer alan "gençler proje üretecek dünya güzelleşecek" sloganına canı gönülden katılıyor ve Fatih Koleji'ni bu organizasyonundan dolayı kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA