Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Türkiye’nin Miami’deki gururu

Okan Üniversitesi, uluslararası arenadaki eğitim faaliyetlerini farklı bir boyuta taşıyarak dünyanın cazibe merkezlerinden Miami'de kampus açtı. ABD yasalarına göre kurulan Okan International University Miami, Türkiye'den ve farklı ülkelerden öğrencilere kapısını açacak. Okan, ileri düzeyde İngilizce öğrenmek isteyen Türk öğrencilere ABD'de okuma fırsatı sunuyor.
Üniversite 1999'da 85 öğrenciyle çıktığı yolda, bugün 18 bin öğrenciye hizmet veriyor. Bünyesindeki 15 fakülte, yüksekokul ve enstitüde 150'yi aşkın ön lisans, lisans ve lisansüstü programıyla dikkat çekiyor. Türkiye'de ilk kez başlattığı "Girişimcilik Dersi", İngilizcenin yanında Çince, Rusça ve Arapça ikinci yabancı dil eğitimi, "Kariyer ve Yaşam Programı", "Happy Life" ve daha birçok farklılığıyla öne çıkan üniversite, 15'inci yılında da ülkemize uluslararası ölçekte saygınlık kazandıracak bir hamleyle adından söz ettireceğe benziyor.
2015-2016 Akademik Yılı'ndan itibaren Okan Üniversitesi'nin ücretli bölümlerine yerleşen öğrenciler, İngilizce dil hazırlık sınıfını isterlerse Okan International University'de ek bir eğitim ücreti ödemeden okuyabilecek. Ayrıca her sınıftan dileyen öğrenci, Miami Kampusu'nda Haziran 2015'te açılacak İngilizce Yaz Programı ile ESL Sertifikası alabilecek. Önümüzdeki akademik yılda "İşletme", "Turizm Yönetimi" ve "Sağlık Yönetimi" alanlarında lisans ve yüksek lisans programlarıyla eğitime başlayacak olan Okan International University'de örgün eğitimin yanı sıra uzaktan eğitim de yürütülecek.
Değerli dostum ve üniversitenin mütevelli başkanı Bekir Okan, Türk bayrağını ABD'de de dalgalandıracağı için çok mutlu ve heyecanlı. Konuya ciddi, ilkeli ve güvenli bakıyor. Onlar için iki konu önemli. Hazırlık sınıfı ve 2 yıllık değişim programları. Öğrencilerin çift diploma hakkı olacak. Öğrenci profilini Türk'lerle birlikte ABD ve özellikle orta ve güney Amerika ülkelerinden öğrenciler oluşturacak. Bu yüzden rektörün Latin kültürü almış ve ikinci dil olarak İspanyolca bilen bir kişi olması düşünülüyor. 50'ye yakın rektörlük başvurusu almışlar. On yılda 5 bin öğrenci hedefliyorlar. Bir süre sonra daha kaliteli hazırlanan kendi kampuslarına geçecekler.
Bence, en önemli noktalardan biri Türkçe'nin seçmeli ders olması. Ayrıca çevreye de hizmet vermek amacıyla Türkçe'yi Kullanma Dil Merkezi açacaklar. Yurtdışında kurulan üniversitelerimiz ülkemiz için hem ekonomik, hem de siyasi açıdan çok önemlidir. Elini taşın altına sokan, manen ve madden fedakârlık yapan bu tür girişicileri daima desteklemeliyiz. Teşekkürler Bekir Okan.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA