Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAİT GÜRSOY

Yeni nesil üniversiteye hazırlık

Üniversite adayları, geleceğinizi belirleyecek önemli bir dönemeçtesiniz. Seçeceğiniz mesleğin tespiti büyük önem taşıyor sizin için. Biliyorsunuz ki, bu aşamada vereceğiniz her karar sizi etkileyecek. En uygun seçim bugülerde yapılmalı. Ama nasıl? Eğitim düzeyinizi, seçeceğiniz yükseköğretim programının ne olabileceğini, koşullarını bilerek... Kısacası yol gösterici bir rehbere ihtiyacınız var. Üniversiteye hazırlıkta yeni bir sistem size yardımcı olabilecek: Uğur Raunt.
Bu sistem üzerinde, değerli dostum ve Bahçeşehir- Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, son 3 yılı Türk Telekom Grup Şirketi Sebit'le birlikte olmak üzere 9 yıldır çalışıyor. Yücel'in amacı, üniversiteye hazırlıkta ülkemizin her köşesinde eğitim eşitliğini sağlamak. Bu sistem, üniversiteye hazırlık sürecinde kişiselleştirilmiş rehberlik hizmeti ve kullanıcıya özel çalışma planlamasıyla hedefe adım adım ulaştırıyor. Dershanenin öğretme ve test programını, özel ders öğretmeninin öğrenci üzerinde bire bir takip ve ilgisini ve bir rehberin yönlendirmesini tek platformda birleştirerek, üniversite adaylarının evlerine getiriyor.
YGS ve LYS'ye hazırlık sürecinde üniversite adayıyla birlikte yürüyen eğitim koçu olarak, onu tercihi olan üniversite ve bölümlere doğru şekilde yönlendiriyor. Hedefine nasıl ilerlemesi gerektiğini belirleyerek gence adım adım rehberlik ediyor. Adayı zamanında uyararak, gerektiğinde tercihlerini yeniden değerlendirmesine yardımcı oluyor.
Üniversiteye hazırlık sürecinde ihtiyaç olan tüm öğretmenli konu anlatım videoları, 80 binden fazla soru ve videolu çözümü, son 20 yılın ÖSYM üniversite sınav soruları ve çözümleri, konuların en önemli noktaları ve kritik formülleri içeren konu özetleri, tek platformda online olarak hazırlanmış. Basılı materyaller ise fasiküller, konu kavrama testleri, on binlerce sorusuyla her ders için ayrı soru bankası ve 28 deneme sınavından oluşuyor.
Üniversite adayı, sisteme üye olduktan sonra ilk önce kendisine bir tercih listesi hazırlıyor. Sistem öğrenciye bir başlangıç sınavı veriyor; bu sınavın sonucuna göre öğrencinin tercih listesi 5 basamak hedefine ayrılıyor. Sonra her hedef için öğrenciye çalışma programı hazırlanıyor. Öğrencinin hedefine ulaşması için neler yapması, nasıl ilerlemesi gerektiğini belirleyerek adım adım ona rehberlik ediyor. Hedefine ne kadar yaklaşmış olduğunu sürekli takip ediyor. Öğrenciyi zamanında uyararak, gerektiğinde tercihlerini yeniden değerlendirmesine yardımcı oluyor.
Kısacası, Raunt üniversite adayını adım adım hedefine ulaştırıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA